Wednesday, 15 April 2020

Peluang Perniagaan Bersama Shaklee - Cara Nak Rank Up ke Supervisor

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hari ni qiya nak cerita sikit tentang peluang perniagaan bersama Shaklee.

Semua pengedar Shaklee mesti tau dalam bisnes Shaklee ni ada ranking ataupun pangkat bergantung kepada pencapaian jualan. 

Ranknya adalah Supervisor, Senior Supervisor, Coordinator, Senior Coordinator, Key Coordinator, Senior Key Coordinator, dan tertinggi Master Coordinator.

Gambar dekat bawah ni menunjukkan berapa pendapatan ahli Shaklee bergantung pada rank atau pangkat mereka.


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Purata pendapatan bulanan pengedar Shaklee


1. Supervisor - RM1,500
2. Senior Supervisor - RM3,000
3. Coordinator - RM6,500
4. Senior Coordinator - RM12,500
5. Key Coordinator - RM20,000
6. Senior Key Coordinator - RM30,000
7. Master Coordinator - RM50,000

Wow banyaknya! Ya, dalam bisnes Shaklee ni berapa pendapatan (gaji) yang kita nak kita boleh tentukan sendiri tau, bergantung kepada usaha dan komitmen kita. Lagi banyak usaha kita inshaallah lagi banyak kita boleh dapat.

"Luck is predictable, the harder you work, the luckier you get" - Brian Tracy

6 Steps untuk Rank up Supervisor Shaklee


Untuk capai pangkat atau ranking Supervisor, kita kena follow 6 Steps ni dulu. Buat satu target bila kita nak capai semua step di bawah ni.


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Setiap steps ni dikira dalam unit volume (UV) atau jumlah pembelian kita setiap bulan.

Step 1: 150 UV @ RM480
Step 2: 300 UV @ RM960
Step 3: 600 UV @ RM1,920
Step 4: 1200 UV @ RM3,840
Step 5: 2000 UV @ RM6,400
Step 6: 3000 UV @ RM9,600


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Setiap pembelian atau jualan yang kita buat kita akan dapat untung runcit 25% selain dapat bonus tunai bergantung kepada berapa UV yang kita capai, minimum 150 UV atau sales RM480 dalam tempoh sebulan.

Bonus tunai ni percent dia tak sama, bergantung pada STEP atau jumlah UV bulanan kita seperti di bawah ni.

Step 1: 150 UV @ RM480 - 5%
Step 2: 300 UV @ RM960 - 8%
Step 3: 600 UV @ RM1,920 - 11%
Step 4: 1200 UV @ RM3,840 - 14%
Step 5: 2000 UV @ RM6,400 - 17%
Step 6: 3000 UV @ RM9,600 - 21%

Contohnya sales qiya pada bulan April 2020 adalah RM3,840 atau bersamaan 1200 UV.

Bonus tunai yang qiya terima: 

= UV × 3.2 × 14%
= 1200 × 3.2 × 14%
= RM537.60

Pendapatan qiya RM537.60 untuk bulan April ni belum campur dengan untung runcit lagi tau. 

Untung runcit ni pun berbeza bagi setiap suplimen Shaklee yang kita jual.

Contoh qiya jual 12 botol vitamin yang setiap satunya bernilai 100 UV pada bulan April 2020, dan percent keuntungan adalah 25%, berapa untung runcit qiya? Jom kita Kira..

Untung runcit 12 botol vitamin (100 UV setiap botol);

= 12 botol × 100 UV × 3.2 × 25%
= 1200 UV × 3.2 × 25%
= RM960


Bonus daripada Group qiya (GUV)

Katakan la qiya ada 5 orang downlines, dan mereka membuat pembelian seperti di bawah ni;

D1: 150uv
D2: 300uv 
D3: 600uv 
D4: 2000uv 
D5: 1150uv

Kelayakan bonus qiya;

GUV 
= personal UV qiya + UV semua downlines (D1 + D2 + D3 + D4 + D5)
= 1200 + 150 + 300 + 600 + 2000 + 1150 
= 5400 

GUV qiya adalah 5400, jadi kelayakan bonus qiya adalah 21%.

Bonus GUV dari setiap pembelian atau jualan yang dibuat oleh downlines qiya adalah seperti berikut;

D1: 150uv = 150 × 3.2 × (21-5%) = RM76.80
D2: 300uv = 300 × 3.2 × (21-8%) = RM124.80
D3: 600uv = 600 × 3.2 × (21-11%) = RM192.00
D4: 2000uv = 2000 × 3.2 × (21-17%) = RM256.00
D5: 1150uv = 1150 × 3.2 × (21-11%) = RM368.00

Jumlah bonus kelayakan qiya
= 76.80 + 124.80 + 192.00 + 256.00 + 368.00
= RM1,017.60

So berapa total pendapatan qiya pada bulan April 2020?

Bonus tunai + untung runcit + bonus GUV
= RM537.60 + RM960 + RM1,017.60
= RM2,485.50

Ok ke OK dapat GAJI lebih kurang RM2,500 tapi buat kerja dari rumah je sambil-sambil kemas rumah, jaga anak-anak, dan sambil masak? 

Ok sangat kan.. boleh la buat saving untuk beli rumah ke, kereta baru ke kan.. target qiya, qiya nak beli kereta SUV Mazda CX-5 model baru color red crystal jenis all wheel drive macam gambar kat bawah, terliur tengok 😍. Inshallah qiya nak beli Mazda CX-5 ni awal tahun 2021. Semoga impian qiya ni bakal jadi kenyataan, Amin ya rabbal alamin.


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,
Kereta impian qiya. Mazda CX-5 model baru, color red crystal, all wheel drive akan jadi milik qiya pada bulan Januari 2021.


3 Tips Mudah Capai Rank Supervisor Shaklee


Syarat untuk rank up ke pangkat Supervisor adalah;

Berjaya mencapai GUV (group UV) sebanyak 3000uv dalam tempoh sebulan.


2. Target setiap hari 100 UV :


Apabila kita dah tahu kita perlukan 3000uv dalam sebulan, bahagikan 3000uv kepada 30 hari. Kat sini, kita boleh tahu berapa uv minimun yang kita perlukan dalam sehari. 

3000uv/30hari = 100uv sehari. 

So far (26/4/2020) Qiya dah capai 519 uv dalam masa 2 minggu. 

Macam mana nak capai momentum target 1200uv Qiya akhir bulan April ni.

Kita ada lagi 5 hari.

1200uv - 519uv = 681uv

681uv/ 5 = 136.2uv / day

Qiya dah tahu fokus produk Qiya, jadi boleh fokus untuk reach sales 136.2uv/ day.


2. Fokus produk yang boleh bagi 100UV setiap hari :

Apabila kita dah tahu yang kita perlukan 100uv sehari, kita CARI PRODUK yang boleh bagi kita 100uv sehari. Contoh, jual Sustained Released Vita C sebanyak 5botol sehari. Atau jual 2 set cantik (Esp + Vita C) sehari dsb.

Buat kira-kira dan strategi yang baik tentang produk. FOKUS dan MAHIRKAN tentang produk tu. Dan usaha sungguh-sungguh untuk capai target setiap hari. Andai kata hari ni tak capai target, wajib topup balik esok. Dan begitulah seterusnya.


3. Sharing dan Sponsoring

Ajar anak buah buat benda yang sama. Dalam masa kita buat, anak buah juga buat. Oleh kerana 3000uv ni adalah Group UV, maka penglibatan anak buah bersama-sama kita sangat membantu. Inilah keistimewaan multilevel. Yang penting, kita dahulu yang perlu bersungguh. Kalau harap anak buah sahaja yang buat, kita tak dapat pape la kan.


Dekat bawah ni target qiya dalam bisnes Shaklee. Qiya nak lengkapkan 6 steps tu dulu untuk achieve 1st rank iaitu Supervisor.

Qiya ada masa 3 bulan je untuk capai semua step tu. Memandangkan qiya da ada target dan matlamat yang jelas, qiya skip step 1 hingga step 3. Qiya terus ke step 4..

Step 4: 1200 UV - Achieve pada  bulan April 2020
Step 5: 2000 UV - Achieve pada bulan May 2020
Step 6: 3000 UV - Achieve pada bulan June 2020 (Rank up ke ranking Supervisor)

Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Selain tu, qiya nak naik ke ranking lebih tinggi pada setiap 6 bulan;

June 2020 - Supervisor
Dec 2020 - Senior Supervisor
June 2021 - Coordinator
Dec 2021 - Senior Coordinator
June 2022 - Key Coordinator
Dec 2022 - Senior Key Coordinator
June 2023 - Master Coordinator

Inshaallah. Semoga Allah permudahkan langkah qiya dalam bisnes Shaklee ni. Amin ya rabbal alamin.

Dan overall target qiya dalam bisnes Shaklee ni macam dalam poster dekat atas. Qiya ada team bimbingan qiya sendiri, iaitu Super Rich Striker (SRS), inshaallah untuk terus berjaya qiya nak bimbing 100 members dalam team Shaklee qiya ni supaya lebih berjaya dan boleh capai pendapatan 4-5 angka setiap bulan tanpa gagal.

Untuk maklumat lanjut berkenaan dengan cara mendaftar sebagai ahli Shaklee boleh wasap Qiya di talian 012-2668424.

0 comments:

Post a comment