Sunday, 9 December 2018

Manfaat Sustained Release Vita-C Plus Shaklee dan Testimoni

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Korang tau tak kenapa Qiya ambil vitamin C setiap hari?

Jom Qiya share apa keistimewaan dan kebaikan yang kita akan perolehi daripada Sustained Release Vita-C Plus Shaklee ni.

Apakah Vitamin C?


Vitamin C ni adalah vitamin jenis yg larut air dan fungsi utama adalah sebagai antioksidan. 

Ianya penting untuk kesihatan gigi, gusi, tulang dan kesihatan tubuh badan kita. 

Vitamin C sangat penting kepada tubuh tapi tubuh kita tak dapat nak hasilkan sendiri vitamin C.

Jadi, kita perlu mengambilnya dari sumber makanan harian dan juga suplemen.


Keistimewaan Vitamin C Plus Shaklee

Vitamin C semulajadi yang diekstrak dari jagung.


Manfaat Sustained Release Vita-C Plus Shaklee dan Testimoni, vitamin C,


Sistem pelepasan berperingkat - melepaskan 500mg vitamin C dalam masa 5 jam untuk meningkatkan penggunaan vitamin C dalam badan & mengurangkan pembaziran.


Manfaat Sustained Release Vita-C Plus Shaklee dan Testimoni, vitamin C,


Mengandungi 120mg Bioflavonoid yang akan membantu meningkatkan keberkesanan vitamin C, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas.


Manfaat Sustained Release Vita-C Plus Shaklee dan Testimoni, vitamin C,


Setiap tablet Vita C Plus mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah oren termasuk kulit.

Ujian klinikal membuktikan pengambilan vitamin C dalam 2 tablet dalam jarak masa 5 jam mampu kekal dalam plasma darah kita selama 24 jam.


Kebaikan Vitamin C Shaklee


Banyak kebaikan Sustained Release Vita-C Plus Shaklee ni, kerana:-

1- Vitamin C baik untuk kulit

-Merangsang pembentukan kolagen dalam badan dengan mengekalkan enzim aktif yang terlibat dalam penghasilan kolagen.
-Melindungi kolagen daripada kerosakan oksidatif.
- Mengurangkan kerosakan akibat cahaya matahari.
- Mencerahkan kulit secara sekata.
- Memperbaiki kulit yang berjerawat.
- Mencegah / mengurangkan pigmentasi penyebab utama jeragat.
- Pemulihan luka, melecur dan ulser.
- Berfungsi sebagai agen anti-radang.


2- Vitamin C untuk kesihatan

- Meningkatkan sistem imun - membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi, bantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman.
- Mengurangkan insomnia.
- Meningkatkan tenaga dan mencegah keletihan.
- Menghasilkan bahan pemancar saraf (neurotransmitter).
- Mencegah penyakit buta akibat katarak.
- Mencegah batu karang pundi hempedu.
- Menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah.
- Menghindar arteriosclerosis.
- Mengekalkan kapilari darah yang sihat. 
- Mengekalkan kolesterol & tekanan darah yang sihat.
- Mengurangkan stress & masalah berkaitan mental.
- Mengurangkan resdung seperti bersin.

3- Vitamin C untuk perangi kanser

- meningkatkan interferon semulajadi tubuh untuk merangsang pengeluaran T-cells melawan kanser, membuang kimia berbahaya & menghapus radikal bebas.

4- Vitamin C baik untuk Gout

- mengurangkan risiko penyakit gout
- menurunkan paras asid urik

Banyak kan manfaat vitamin C Shaklee ni?

Sebab tu qiya suka share dgn awak-awak semua 😘

Tanda badan kurang vitamin C

  • Mudah selsema
  • Mudah bersin
  • Mudah deman
  • Kulit kasar
  • Mudah stress
  • Wajah nampak tua dari usia 
  • Anemia
  • Penyakit skurvi
  • Luka lambat sembuh
  • Kolagen makin kurang
  • Gusi berdarah, bengkak
  • Rambut kering, bercabang
  • Hidung berdarah
  • Badan bengkak, sakit sendi
  • Kedutan, garis halus dan bintik usia 

Makanan yang mengandungi Vitamin C

  • Oren
  • Kiwi
  • Betik
  • Strawberi
  • Cili merah
  • Guava
  • Brokoli
  • Nanas
  • Anggur
  • Mangga
  • Sawi
  • Tomato
  • Beri 
  • Bayam

Testimoni Sustained Release Vita-C Plus Shaklee


Manfaat Sustained Release Vita-C Plus Shaklee dan Testimoni, vitamin C,


Manfaat Sustained Release Vita-C Plus Shaklee dan Testimoni, vitamin C,


Manfaat Sustained Release Vita-C Plus Shaklee dan Testimoni, vitamin C,


Manfaat Sustained Release Vita-C Plus Shaklee dan Testimoni, vitamin C,


Manfaat Sustained Release Vita-C Plus Shaklee dan Testimoni, vitamin C,


Kalau ada yg nak order Vita-C Plus Shaklee ni whatsapp je Qiya ye 😊

Qiya Saad,
📲 +6012 2668424
Continue Reading

Saturday, 1 December 2018

Segmen 24 Jam Bloglist #31 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Januari, Februari dan Mac 2019 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 1 Disember 2018, iaitu tepat jam 10.00 pagi sehingga hari esok, 10.00 pagi 2 Disember 2018. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #31 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

10 blog yang bertuah akan dipilih secara manual dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Disember 2018.

** jom support Mia Liana....
Continue Reading