Sunday, 9 December 2018

Manfaat Sustained Release Vita-C Plus Shaklee dan Testimoni

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Korang tau tak kenapa Qiya ambil vitamin C setiap hari?

Jom Qiya share apa keistimewaan dan kebaikan yang kita akan perolehi daripada Sustained Release Vita-C Plus Shaklee ni.

Apakah Vitamin C?


Vitamin C ni adalah vitamin jenis yg larut air dan fungsi utama adalah sebagai antioksidan. 

Ianya penting untuk kesihatan gigi, gusi, tulang dan kesihatan tubuh badan kita. 

Vitamin C sangat penting kepada tubuh tapi tubuh kita tak dapat nak hasilkan sendiri vitamin C.

Jadi, kita perlu mengambilnya dari sumber makanan harian dan juga suplemen.


Keistimewaan Vitamin C Plus Shaklee

Vitamin C semulajadi yang diekstrak dari jagung.


Manfaat Sustained Release Vita-C Plus Shaklee dan Testimoni, vitamin C,


Sistem pelepasan berperingkat - melepaskan 500mg vitamin C dalam masa 5 jam untuk meningkatkan penggunaan vitamin C dalam badan & mengurangkan pembaziran.


Manfaat Sustained Release Vita-C Plus Shaklee dan Testimoni, vitamin C,


Mengandungi 120mg Bioflavonoid yang akan membantu meningkatkan keberkesanan vitamin C, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas.


Manfaat Sustained Release Vita-C Plus Shaklee dan Testimoni, vitamin C,


Setiap tablet Vita C Plus mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah oren termasuk kulit.

Ujian klinikal membuktikan pengambilan vitamin C dalam 2 tablet dalam jarak masa 5 jam mampu kekal dalam plasma darah kita selama 24 jam.


Kebaikan Vitamin C Shaklee


Banyak kebaikan Sustained Release Vita-C Plus Shaklee ni, kerana:-

1- Vitamin C baik untuk kulit

-Merangsang pembentukan kolagen dalam badan dengan mengekalkan enzim aktif yang terlibat dalam penghasilan kolagen.
-Melindungi kolagen daripada kerosakan oksidatif.
- Mengurangkan kerosakan akibat cahaya matahari.
- Mencerahkan kulit secara sekata.
- Memperbaiki kulit yang berjerawat.
- Mencegah / mengurangkan pigmentasi penyebab utama jeragat.
- Pemulihan luka, melecur dan ulser.
- Berfungsi sebagai agen anti-radang.


2- Vitamin C untuk kesihatan

- Meningkatkan sistem imun - membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi, bantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman.
- Mengurangkan insomnia.
- Meningkatkan tenaga dan mencegah keletihan.
- Menghasilkan bahan pemancar saraf (neurotransmitter).
- Mencegah penyakit buta akibat katarak.
- Mencegah batu karang pundi hempedu.
- Menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah.
- Menghindar arteriosclerosis.
- Mengekalkan kapilari darah yang sihat. 
- Mengekalkan kolesterol & tekanan darah yang sihat.
- Mengurangkan stress & masalah berkaitan mental.
- Mengurangkan resdung seperti bersin.

3- Vitamin C untuk perangi kanser

- meningkatkan interferon semulajadi tubuh untuk merangsang pengeluaran T-cells melawan kanser, membuang kimia berbahaya & menghapus radikal bebas.

4- Vitamin C baik untuk Gout

- mengurangkan risiko penyakit gout
- menurunkan paras asid urik

Banyak kan manfaat vitamin C Shaklee ni?

Sebab tu qiya suka share dgn awak-awak semua 😘

Tanda badan kurang vitamin C

  • Mudah selsema
  • Mudah bersin
  • Mudah deman
  • Kulit kasar
  • Mudah stress
  • Wajah nampak tua dari usia 
  • Anemia
  • Penyakit skurvi
  • Luka lambat sembuh
  • Kolagen makin kurang
  • Gusi berdarah, bengkak
  • Rambut kering, bercabang
  • Hidung berdarah
  • Badan bengkak, sakit sendi
  • Kedutan, garis halus dan bintik usia 

Makanan yang mengandungi Vitamin C

  • Oren
  • Kiwi
  • Betik
  • Strawberi
  • Cili merah
  • Guava
  • Brokoli
  • Nanas
  • Anggur
  • Mangga
  • Sawi
  • Tomato
  • Beri 
  • Bayam

Testimoni Sustained Release Vita-C Plus Shaklee


Manfaat Sustained Release Vita-C Plus Shaklee dan Testimoni, vitamin C,


Manfaat Sustained Release Vita-C Plus Shaklee dan Testimoni, vitamin C,


Manfaat Sustained Release Vita-C Plus Shaklee dan Testimoni, vitamin C,


Manfaat Sustained Release Vita-C Plus Shaklee dan Testimoni, vitamin C,


Manfaat Sustained Release Vita-C Plus Shaklee dan Testimoni, vitamin C,


Kalau ada yg nak order Vita-C Plus Shaklee ni whatsapp je Qiya ye 😊

Qiya Saad,
📲 +6012 2668424

0 comments:

Post a Comment