Thursday, 28 May 2020

Monday, 18 May 2020

Jahit Barut Bayi/Baby Butang Getah

Banyak jenis barut bayi terdapat di pasaran. Ada yang bertali, ada yang berzip, pelekat zip zap, dan yang terkini jenis getah butang ni.








Ukuran barut ini sesuai untuk bayi baru lahir (newborn/NB) ke saiz S.

Barut Bayi atau baby binding/wrap penting untuk dipakaikan kepada bayi baru lahir hingga usia beberapa bulan atau sehingga bayi pandai meniarap. Kepentingan barut bayi ini adalah untuk elak perut bayi daripada kembung akibat masuk angin.

Jom tengok macam mana cara jahit barut bayi butang getah ni..







Perut bayi perlu dijaga dengan teliti kerana bayi lelaki khususnya cenderung mengalami angin pasang atau hernia jika kerap kembung perut.

Jadi untuk beri keselesaan kepada bayi anda, pemakaian barut adalah sangat mustahak seperti mana seorang ibu yang baru lepas bersalin harus memakai bengkung sepanjang tempoh berpantang untuk mempercepat proses penyembuhan luka dan pengecutan rahim selain untuk menyokong kedudukan tulang belakang dan elak perut ibu masuk angin.
Continue Reading

Saturday, 16 May 2020

BISNES DROPSHIP BENGKUNG QIYA SAAD TAILOR

Ni bengkung bertali yang qiya jahit semalam. 


Bengkung tradisional bertali, bengkung lilit jawa, Javanese wrap, belly binding wrap, maternity wear, bengkung ibu bersalin berpantang, cara kuruskan badan lepas melahirkan anak, kurangkan kesakitan tulang belakang, Kecutkan Rahim dengan cepat lepas bersalin, support peranakan wanita, qiya Saad tailor, qiya beauty, pengedar vitamin Shaklee Klang, Shaklee bandar putera 2 Klang, Shaklee shah Alam, set makanan tambahan ibu hamil, set vitamin ibu bersalin berpantang menyusu bayi, DROPSHIP BENGKUNG, bisnes bengkung, part time job, cara jadi agent Shaklee, extra income, online bisnes, make money from home, kerja sambilan, jana pendapatan sampingan, kerja kosong untuk surirumah dan student,


Compare to bengkung lilit jawa, bengkung bertali ni kurang kemas, loose, dan tak fully support badan ibu yg baru lepas bersalin. Tapi senang nak pakai sebab ikat tali kat depan, tak sampai 2 minit da siap pakai. Ok la kalau pakai untuk tak nak bagi angin masuk dalam perut.

Tapi kalau nak betul-betul support peranakan, the best pakai bengkung lilit jawa, sebab kita akan rasa lilitan tu kemas sangat, especially bahagian tulang belakang dan pinggang. 


Bengkung tradisional bertali, bengkung lilit jawa, Javanese wrap, belly binding wrap, maternity wear, bengkung ibu bersalin berpantang, cara kuruskan badan lepas melahirkan anak, kurangkan kesakitan tulang belakang, Kecutkan Rahim dengan cepat lepas bersalin, support peranakan wanita, qiya Saad tailor, qiya beauty, pengedar vitamin Shaklee Klang, Shaklee bandar putera 2 Klang, Shaklee shah Alam, set makanan tambahan ibu hamil, set vitamin ibu bersalin berpantang menyusu bayi, DROPSHIP BENGKUNG, bisnes bengkung, part time job, cara jadi agent Shaklee, extra income, online bisnes, make money from home, kerja sambilan, jana pendapatan sampingan, kerja kosong untuk surirumah dan student,


Satu lagi kalau pakai bengkung lilit jawa kita kena duduk tegak je, so sengal-sengal belakang tu cepat hilang. Posture badan pun akan jadi lebih baik.


BISNES DROPSHIP BENGKUNG QIYA SAAD TAILOR



Buat bisnes DROPSHIP ni senang, tak payah simpan stok banyak-banyak. Bila ada customer order baru la uolls submit order tersebut dan penghantaran atau pengeposan semua pihak Qiya akan uruskan.

Macam mana nak buat bisnes DROPSHIP ni?


Mudah je.. wasap Qiya ditalian +6012-2668424

Nanti Qiya akan terangkan tentang bengkung, harga, dan berapa keuntungan serta potensi pendapatan dari jualan bengkung ni.

Bila da buat bisnes bengkung tentu la customer kita tu seorang wanita yang sedang hamil, baru lepas bersalin, sedang berpantang, atau seorang bidan urut bersalin. Kita boleh buat cross sale. Macam mana cross sales ni? Kita boleh offer customer kita barut baby dan set vitamin ibu mengandung, bersalin, berpantang, dan menyusu.

Nak offer set vitamin apa? 


Kita boleh offer diorang set kehamilan, set bersalin, set berpantang, atau set menyusu Shaklee.

Kalau uolls berminat nak jadi DROPSHIP vitamin Shaklee uolls boleh daftar DISINI

Seterusnya wasap Qiya untuk aktifkan akaun DROPSHIP uolls. Then, uolls da boleh jalankan bisnes DROPSHIP ni dibawah bimbingan team sales Qiya.


💕 Together we learn, together we succeed! 💕


Qiya Saad
Pengedar Sah Shaklee
COD Klang / Shah Alam
Pos seluruh Malaysia
Continue Reading

Thursday, 14 May 2020

GLA COMPLEX - Sahabat baik kulit anda

GLA adalah jawapan kepada kulit yang cantik dan berseri.

GLA adalah asid lemak omega-6 penting yang digunakan oleh badan untuk menghasilkan prostaglandin, iaitu bahan yang membantu mengawal pelbagai fungsi tubuh, termasuk kesihatan kulit. Miliki kulit yang sihat dan lembut dengan GLA Complex Shaklee.




Keistimewaan GLA Complex


- diperolehi daripada minyak borage yang mengandungi GLA berkepekatan tinggi (17%-25%), tulin dan semula jadi dalam bentuk yang mudah diserap.
- diformulasi khas dengan gabungan GLA (asid lemak Omega-6), minyak biji bunga matahari (satu lagi sumber asid lemak Omega-6), dan vitamin E untuk mengekalkan kesejahteraan dan kesihatan kulit.


Manfaat GLA Complex


- membantu meningkatkan kelembapan kulit
- membantu mengembalikan kehalusan dan kelembutan kulit.
Continue Reading

Tuesday, 5 May 2020

Gejala Dan Komplikasi Diabetes

Diabetes adalah penyakit kronik yang menjejaskan tahap kesihatan penduduk diseluruh dunia. Satu kajian diabetes telah dibuat pada tahun 2011, keputusan menunujkkan terdapat lebih daripada 3 Juta penduduk di Malaysia menghidap penyakit diabetes. 

Terkini, orang ramai yang mempunyai latar belakang penyakit diabetes atau penyakit kencing manis ini menjadi penyumbang kepada kematian disebabkan wabak Coronavirus, COVID-19 di negara kita, dikatakan wabak ini akan menyebabkan komplikasi yang serius terhadap individu yang mempunyai penyakit kronik sedia ada seperti diabetes/kencing manis, penyakit jantung, darah tinggi, asma, dan radang paru-paru atau pneumonia, selain boleh mengakibatkan kematian. 

Apa Itu Diabetes?


Diabetes atau kencing manis adalah salah satu penyakit kronik yang merujuk kepada bacaan gula (glukos) dalam badan yang melebihi daripada paras normal. Gula adalah sumber tenaga untuk keperluan badan tetapi jika diambil secara berlebihan boleh menyebabkan penyakit diabetes. Diabetes adalah satu daripada faktor utama terjadinya penyakit jantung dan strok atau angin ahmar. 

Bagaimana Diabetes Terjadi?


Makanan yang kita makan setiap hari akan bertukar menjadi glukosa untuk menghasilkan tenaga. Insulin bertindak sebagai hormon yang menukarkan glukosa kepada tenaga dalam badan kita, manakala pankreas pula akan merembeskan insulin untuk membantu sel badan menyerap glukosa. 

Diabetes berlaku apabila pankreas dalam badan tidak lagi menghasilkan insulin atau badan tidak boleh menggunakan insulinnya sendiri dengan berkesan. Makanan yang kita makan akan bertukar kepada gula dalam badan kita. Insulin akan digunakan untuk membawa gula dalam saluran darah ke dalam sel dan tisu, dimana ia digunakan untuk membekalkan tenaga. Apabila kekurangan insulin, gula tidak boleh dibawa ke dalam sel dan tisu, maka paras gula dalam badan akan meningkat. Ini akan merosakkan sel yang memerlukan glukosa untuk tenaga dan juga akan merosakkan organ dan tisu yang terdedah kepada tahap glukosa yang tinggi. (Portal MyHealth)


Jenis-jenis Diabetes


Diabetes Type 1


Diabetes Type 1 terjadi disebabkan oleh pankreas yang tidak mampu menghasilkan insulin dengan cukup yang menyebabkan pesakit perlu mengambil suntikan insulin bagi mengawal kadar gula dalam darah.

Diabetes Type 2


Diabetes Type 2 disebabkan oleh badan yang menghasilkan tidak cukup insulin ataupun disebabkan sel tidak dapat bertindakbalas terhadap insulin dengan baik.

Diabetes Gestasi


Diabetes Gestasi terjadi dikalangan wanita mengambil atau ia dipanggil sebagai diabetes semasa kehamilan.


Apakah Tanda-Tanda Dan Gejala Diabetes?

  • haus/dahaga (dahaga yang berlebihan)
  • letih
  • berat badan menurun
  • penglihatan kabur
  • otot lemah
  • gatal

Gejala lain diabetes adalah seperti berikut;


  • mengidap penyakit kulit yang berpanjangan
  • luka yang lambat sembuh
  • kencing yang kerap
  • gatal pada bahagian kemaluan
  • rasa kebas

Siapakah yang mempunyai risiko tinggi untuk mendapat diabetes?


Diabetes boleh terjadi kepada sesiapa sahaja tanpa mengira umur dan jantina. Tetapi risiko adalah lebih bagi mereka yang mempunyai perkara seperti berikut;
  • berumur 35 tahun ke atas. Semakin berusia semakin tinggi risiko diabetes.
  • obesiti atau berat badan berlebihan. Semakin bertambah berat badan semakin tinggi risiko diabetes.
  • Impared glucose tolerence (IGC)
  • latar belakang keluarga yang mempunyai diabetes
  • sejarah diabetes pada kehamilan terakhir
  • sejarah mempunyai bayi yang besar (berat kelahiran 4.0kg atau lebih)
  • tekanan darah tinggi
  • gaya hidup yang tidak aktif
  • faktor pemakanan; pengambilan makanan yang berlemak tinggi dan kurang serat
  • tahap lemak/kolesterol yang tinggi

Komplikasi Diabetes


- penyakit kardiovaskular
- kegagalan buah pinggang
- buta
- kerosakan saraf

(Kredit: Portal MyHealth)
Continue Reading

Monday, 4 May 2020

Pengalaman Mengandungkan Afiq dan Asfa


Dulu qiya asyik demam je, kerap batuk lebih 3-4 minggu, sejuk sikit je terus semput, pernah duduk dalam dewan exam straight 3 jam batuk, sampai member depan hulur gula-gula berangin kat qiya.

Masa pregnant Afiq tu lagi teruk, batuk sampai terkencing dalam seluar 😭

Pastu qiya cuba vitamin C, alhamdulillah makin sihat tak lama lepas tu, jarang sangat qiya demam, batuk pun da kurang, gusi da tak berdarah lagi.

Rasa meeracle sangat masa tu sebab qiya ni memang jenis yg kerap demam, pelik jugak dengan diri sendiri sebenarnya sebab tengok orang lain sihat wal afiat je, tapi qiya demam tak kebah-kebah. Alhamdulillah qiya serasi dengan vita-c plus Shaklee tu.

Masa pregnant Asfa plak qiya ambil full set hamil Shaklee; Vitamin C, B-Complex dengan asid folik, Vita-Lea iron formula, protein soya ESP, pil kalsium ostematrix, dan minyak ikan omega-3.




Alhamdulillah qiya tak ada masalah sangat dalam tempoh kehamilan tu, sembelit pun kurang sebab kalsium dgn protein bantu proses membuang.



Set Hamil Shaklee







Dalam set kehamilan Shaklee ni ada 6 item semuanya sebagai pelengkap nutrisi untuk kandungan yang sihat.

Set Hamil Shaklee;


1. Sustained Release Vita-C Plus
2. B-Complex dengan Asid Folik
3. Vita-Lea dengan Iron Formula
4. OsteMatrix (kalsium)
5. ESP Protein Soya Campuran
6. Omega Guard (minyak ikan omega-3)


Promosi Set Hamil Shaklee (Welcome Set)






- Harga RM438.30
- Jimat 10%
- FREE keahlian
- FREE penghantaran

Nak Beli Set Hamil Promo Shaklee?


Untuk mendapatkan produk Shaklee, anda mempunyai beberapa pilihan:

✅belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
✅belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1223125) 
✅hubungi Qiya di talian WhatsApp +6012-2668424 untuk sebarang bantuan / belian.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda, sila klik imej di bawah.








Berminat Jadi Pengedar Shaklee?


Berminat nak jadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai, jana pendapatan sampingan, serta banyak manfaat lain?

Jom sertai team business kami, Super Rich Striker (SRS) yang mempunyai kelas aktif, kelas online percuma dengan masa yang flexible, dan group-group support Whatsapp, Telegram, dan FB.

Jadilah pengguna yang bijak iaitu dengan menyertai kami di Shaklee. Anda akan perolehi penjimatan dari 5% sehingga 25 %.

Anda boleh mendaftar sendiri sebagai agent Shaklee DISINI atau jika anda ada sebarang pertanyaan atau kekeliruan berkaitan dengan pendaftaran ahli anda boleh terus hubungi qiya supaya qiya boleh permudahkan urusan anda.

Qiya juga boleh  COD VITAMIN  SHAKLEE DI KAWASAN BERDEKATAN DALAM NEGERI SELANGOR.

Anda boleh dapatkan produk ini terus daripada Qiya. Hubungi Qiya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee.


Pengedar Sah Shaklee:

Siti Rokiyah binti Saad (Qiya)
SMS/Whatsapp: +6012 -2668424
FB Page: Qiya Beauty
Personal FB: Qiya Saad
Instagram: @qiya_beauty


Baca selanjutnya:



Cara Cepat Kecutkan Cyst (Sista) Tanpa Pembedahan

Set Suplimen Ibu Mengandung Shaklee


XOXO,
Continue Reading

Sunday, 3 May 2020

Inspirasi Bisnes - Pendapatan Pengedar Shaklee April 2020

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Orang kalau kaki bisnes ni memang akan fokus pada sales kan? Sebab apa? Sebab dari sales la menentukan berapa gaji atau pendapatan kita. Tapi lain bisnes lain cara kira dia. Macam qiya dulu pernah buat satu bisnes ni, dalam satu bulan tu pernah achieve lebih daripada RM50,000 sales sebulan, comission 2% lebih je, daripada sales tu gaji qiya adalah RM1,000. Sedih tak? 

Tapi dalam bisnes Shaklee ni peratus comission dia tinggi, sales RM10,000 sebulan dapat komisyen 21%, berapa income? 

Income = RM10,000 × 21% = RM2,100

Banyak kan..


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Jom kita kira berapa income Top 3 Personal Group Sale untuk bulan April 2020 diatas.


Top 1: Sales RM24,001

Income = RM24,001 × 21% = RM5,040.21 😱


Top 2: Sales RM18,032 

Income = RM18,032 × 21% = RM3,786.72 🤑


Top 3: Sales RM13,089

Income = RM13,089 × 21% = RM2,748.69 😍


Top 3, Aeinna Musa ni LEADER qiya, dia memang komited sangat dengan bisnes Shaklee ni, hari-hari bagi coaching kat group wasap. Memang dia ni jenis yang tak reti penat tau.. 😁

Yang qiya kira ni adalah bonus sebenarnya, belum dicampur dengan bonus kereta, untung runcit, dan bonus kepimpinan lagi. So, anggaran pendapatan bersih Top 3 ni boleh jadi dua kali ganda tau.


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,



Dekat bawah ni semua income pengedar Shaklee yang dalam satu team dengan qiya, ada member yang baru join, yang lama dan berpangkat, dan kebanyakkan diorang ni adalah seorang suri rumah. 


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Suri rumah sekarang ni memang suka cari duit extra, tak nak harap dekat suami 100% sebab cabaran kewangan sekarang ni sangat besar. 

Nilai duit pun da jadi kurang disebakan defisit. Kadar inflasi pun makin lama makin naik lagi-lagi dalam musim Covid-19. Memang lama nak pulihkan ekonomi. Kalau kerajaan Malaysia ambil loan daripada bank dunia, lagi naik kadar inflasi tu nanti. 

Lagi sakit la kalau dalam satu-satu isi rumah tu suami je yang kerja. Boleh jadi gaduh besar laki bini pasal tak cukup duit ni kan. So, dalam Shaklee ni da terbukti ramai sangat para isteri di luar sana tu da pun berjaya hasilkan pendapatan sendiri dan dapat ringankan beban suami! 

Sebab apa kena pilih bisnes Shaklee, especially team Qiya (Super Rich Striker)?


Sebab bisnes Shaklee ni;

✅ modal bisnes yang sangat rendah
✅ bisnes yang mudah; menggunakan sistem dropship dimana setiap ahli Shaklee hanya perlu order dari website, urusan pembungkusan dan penghantaran 100% dilakukan oleh pihak Shaklee
✅ tak perlu simpan stok banyak-banyak dekat rumah atau stor, bila customer order baru kita proceed order dekat website Shaklee
✅ ada support group wasap, fb, dan telegram dari Leader-Leader Shaklee yang berpengalaman buat sales 5 - 6 angka setiap bulan, dan Leader-Leader yang berpendapatan 6 angka setiap bulan pun ada
✅ slip gaji/pendapatan dari Shaklee boleh digunakan untuk beli kereta, rumah, dan macam-macam lagi
✅ hanya perlu jalankan secara online sahaja, tak perlu susah-susah set-up booth dan kejar prospek untuk buat sales, bisnes Shaklee ni hanya perlu gunakan medium pemasaran online seperti social media (Facebook, Instagram, Twitter, tiktok, dll), blog, youtube, FB page, dan sebagainya.

Mudah kan bisnes Shaklee ni?

Jom join team Shaklee qiya, Super Rich Striker (SRS), qiya akan ajar semua ahli dalam team qiya dari ZERO to HERO.




Untuk maklumat lanjut sila wasap Qiya ditalian 012-2668424


💕 TOGETHER WE LEARN, TOGETHER WE SUCCEED 💕

Continue Reading

Saturday, 2 May 2020

Promo Shaklee May 2020


Shaklee promo may 2020, set hamil shaklee, set bersalin shaklee, set berpantang shaklee, set menyusu shaklee, youth skincare travel set, qiya beauty, qiya saad, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee bandar putera 2 klang, pengedar shaklee shah alam, vitamin dan supliment, set kesihatan, set keperluan harian, set kulit cantik shaklee, prenatal, postnatal, set vitamin ibu mengandung dan bayi dalam kandungan, keperluan nutrisi wanita hami dan baby dalam perut, set penjagaan wajah youth shaklee, siti rokiyah saad,


1. Prenatal Set @ Set Kehamilan @ Set Kulit Cantik


- ada 6 item semua; 
i) vitamin C, 
ii) B-Complex dengan asid folic, 
iii) Vita-Lea dengan iron formula, 
iv) protein soya ESP, 
v) kalsium Ostematrix, 
vi) minyak ikan omega-3 Omega Guard
- harga rm438.30, jimat 10%, FREE keahlian, dan FREE penghantaran



2. Postnatal Set @ Set berpantang & set menyusu


- ada 7 item semua; 
i) vitamin C, 
ii) B-Complex dengan asid folic, 
iii) Vita-Lea dengan iron formula, 
iv) protein soya ESP, 
v) kalsium Ostematrix, 
vi) minyak ikan omega-3 Omega Guard
vii) Alfalfa Complex
- harga rm479.70, jimat 10%, FREE keahlian, dan FREE penghantaran



3. Daily Essential Set @ set kesihatan harian @ set berpantang premium


ada 6 item semua; 
i) vitamin C, 
ii) B-Complex dengan asid folic, 
iii) Vita-Lea dengan iron formula, 
iv) protein soya ESP, 
v) minyak ikan omega-3 Omega Guard
vi) Vivix; antioksida dengan polifenol dan resveratrol
- harga rm736.20, jimat 10%, FREE keahlian, dan FREE penghantaran



Shaklee promo may 2020, set hamil shaklee, set bersalin shaklee, set berpantang shaklee, set menyusu shaklee, youth skincare travel set, qiya beauty, qiya saad, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee bandar putera 2 klang, pengedar shaklee shah alam, vitamin dan supliment, set kesihatan, set keperluan harian, set kulit cantik shaklee, prenatal, postnatal, set vitamin ibu mengandung dan bayi dalam kandungan, keperluan nutrisi wanita hami dan baby dalam perut, set penjagaan wajah youth shaklee, siti rokiyah saad,



4. Mini Youth Skincare - Travel Set


- dapatkan mini Youth Skincare travel set dengan harga RM85 sahaja dengan pembelian 200UV dan keatas dalam 1 resti
- harga asal travel set ini RM297.50
- jimat RM212.50



Untuk pembelian sila wasap ditalian 012-2668424 (Qiya Saad), terima kasih 😊

Continue Reading

Kerja Sambilan Untuk Suri Rumah Dan Student


2008 - qiya mula berjinak-berjinak belajar cara macam mana nak buat bisnes online. Masa tu qiya tengah buat diploma, pergi library semata-mata nak cari info berkaitan bisnes online ni.

Buka je PC mesti qiya akan buka google dan search, home based business, part time job, how to make money online, earn extra income, perniagaan atas talian, dan yang sewaktu dengannya.

Tapi masa tu kebanyakkan artikel dalam bahasa english, masa tu da la english ke laut, jenuh la baca nak fahamkan isi cerita. Waktu tu internet marketer yang top adalah Irfan Khairi, banyak juga baca tips dari website dia.

Kawan-kawan qiya pun pelik apa qiya buat sibuk je, sebab diorang mostly tengah scroll facebook tapi qiya tak ada fb masa tu, buka fb pun semata-mata untuk bisnes.

Walaupun ada kemudahan komputer dan internet kat UiTM Jengka dulu tapi qiya tak ada akaun social media, even MySpace pun qiya tak ada padahal form 4 - 5 belajar Sains ICT kot.. tapi tu la mindset masa tu memang malas sangat nak layan socmed sebab tengah fokus study kan.

Macam-macam la bisnes qiya cuba dulu tapi semua tak menjadi sebab tak ada Mentor yang betul-betul nak guide qiya masa tu.. 😭

Sampai tahun 2013 qiya start tulis blog, masa tu blur-blur lagi, baca kat blog orang lain katanya boleh buat duit dari blog ni. Mula la qiya aktif tulis blog dan cari cara macam mana nak jana income dari blog. Sampai la tahun 2015 baru blog qiya start ada income dari collaboration dengan company-company dan dari event-event yang qiya pergi.

2018 qiya aktif tulis blog Shaklee qiya, which is Qiya Beauty Blogspot, dan da kurang sikit tulis iklan atau tulis review kat blog first qiya, event pun kadang pergi kadang tak, tengok keadaan dan lokasi 😊

2019 qiya mula belajar menjahit dan buat bisnes bengkung lilit jawa dan ambil tempahan jahit baju kurung tradisional, tapi dalam masa PKP ni bisnes stuck sebab kedai kain tak buka, ada balance kain sempat la qiya jahit cotton cloth face mask sebab nak support usaha frontliner mengekang Covid-19 ni.

2020 ni qiya betul-betul fokus bisnes Shaklee, sebab circle Shaklee ni best sebenarnya, ada banyak group support wasap, telegram, dan fb. Leader-leader dalam team qiya pun bukan calang-calang orang, sales bulanan 5 angka, dan pendapatan diorang jauh lebih besar daripada gaji diorang sebelum ni. Dan paling qiya terharu sangat adalah Leader-Leader team qiya ni memang bersemangat sangat nak bantu anak-anak didik capai income sekurang-kurangnya 4 angka setiap bulan.

So, kalau ada yang nak join team Shaklee qiya wasap je ye, inshaallah qiya dan Leader-Leader akan guide uolls sampai jadi.


Gaji Suri Rumah - Kerja Sambilan (Bisnes/Dropship)  Dengan Shaklee




Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,



Qiya Saad
Next Leader Shaklee


#qiyasaadshaklee
#qiyabeauty

#SuperRichStriker 😘

Continue Reading

Thursday, 30 April 2020

Berapa pendapatan bulanan pengedar Shaklee?

Dalam Shaklee ada ranking, once da register status kita adalah Distributor.

Bila achieve target dalam satu-satu bulan tu kita akan rank up ke pangkat Supervisor.

Seterusnya boleh refer jadual di bawah ni.


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Selain itu, ada bonus kereta, boleh pergi umrah secara percuma, dan banyak lagi.


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Macam mana nak daftar ahli?

Wasap Qiya ditalian 012-2668424

Atau daftar melalui link di bawah 👇


#qiyasaadshaklee
#qiyabeauty
#SuperRichStriker 😘
Continue Reading

Tuesday, 28 April 2020

Resipi Laksa PKP Makcik Kiah

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hai korang, macam mana puasa, da 5 Ramadhan ni? 25 hari lagi kita raya.. yahooooo! Hehehe.. tak payah nak yahoo yahoo sangat la kan, raya kat rumah je la kita tahun ni. Harap-harap cepat la Covid-19 ni reda. Amin

Semalam qiya masak laksa, nama dia laksa PKP Makcik Kiah uolllss.. haha

Cuba korang tengok laksa ni, sedih je rupa.. timun tak ada, cili api pun tak ada, ada bawang dengan telur rebus je. PKP punya pasal, masak jela apa yang ada.

Meh qiya share sikit resipi laksa PKP Makcik Kiah ni.. 😜






Resipi Laksa PKP Makcik Kiah


Bahan-bahan:-

2 bungkus laksa
1kg ikan selayang/sardin 
3 labu bawang besar
4 ulas bawang putih
4 5 keping asam keping
1 sudu belacan
10 tangkai cili kering
4 tangkai daum kesum
Garam secukup rasa
Telur rebus


Cara penyediaan:-

1. Rebus ikan dan asingkan isi dengan tulang.
2. Blend tulang ikan, tapis, dan ambil airnya.
3. Guna air tulang ikan yang ditapis tadi,  kemudian blend isi ikan, bawang putih, bawang besar, belacan, cili kering yang telah direbus, dan asam keping.
4. Masak bahan kisar dalam periuk. Tambah air secukupnya, daum kesum, dan garam. Biarkan mendidih sepenuhnya.
5. Dalam periuk lain rebus laksa selama 30-45 minit. Angkat dan toskan. 
6. Campurkan laksa dengan kuah, tabur bawang besar mentah yang dihiris halus, dan letak rebus diatasnya. Siap!

Mudah kan nak buat Laksa PKP Makcik Kiah ni? Hihi

Selamat mencuba, dan selamat menjalani ibadah puasa. Semoga dengan asbab PKP ni kita ada banyak Masa untuk beribadah!
Continue Reading