Monday, 19 November 2018

PENCARIAN BLOGLIST DECEMBER 2018 OLEH AIRAH SYAHIRAH

Assalamualaikum dan salam sejahtera


Klik banner untuk Join


Cara nak sertai:-

1. Follow blog www.airahsyahirah.com
2. Like Fanpage Airahsyahirahblogger
3. Buat entry bertajuk Pencarian Bloglist December 2018 oleh Airah Syahirah, copy banner dan backlink kan ke entry ini.
4. Berikan satu tajuk entry favourite korang dalam blog Airah.
5. Tinggalkan url entry di ruangan komen.

XOXO,
Qiya Saad
Continue Reading

Sunday, 18 November 2018

Birthday Giveaway by MaisarahSidi.com

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

First time Qiya join giveaway dari blog bisnes Shaklee Qiya ni. Tu pun terjumpa dekat blog Cik Ash masa Qiya blogwalking tadi. Kalau tak memang terlepas la peluang untuk wish birthday kawan blogger MaisarahSidi ni.




Hai Maisarah, Qiya ucapkan semoga Mai murah rezeki dan berjaya didunia dan akhirat. 

Selamat berkenalan dan semoga persahabatan kita di alam maya ni berpanjangan.

Amin.

Kepada rakan-rakan blogger lain yang nak join Birthday Giveaway by MaisarahSidi.com ni sila klik dekat banner ye.

Bye.

XOXO,
Continue Reading

3 Posisi Senaman Yoga Asas

Yoga bukanlah sesuatu yang asing bagi mereka yang gemar bersukan. Yoga adalah salah satu senaman yang popular pada masa kini dan dipercayai mampu menjadikan bentuk badan pengamal senaman Yoga ini semakin langsing dan menarik.

Apa yang menjadikan Yoga ini semakin digemari adalah kerana senaman Yoga ini mempunyai posisi-posisi dan gerakan-gerakan yang sangat lembut ketika menarik dan menghembus nafas selain memberi kesan lenturan pada otot-otot seluruh badan yang mana ianya menjadikan badan lebih ringan dan cergas.

Terdapat banyak posisi-posisi Yoga yang terbahagi kepada posisi Yoga asas (Basic Yoga pose), posisi Yoga pertengahan (Intermediate Yoga pose), dan posisi Yoga lanjutan (Advanced Yoga pose). 

Antara 3 posisi Yoga asas yang sangat mudah untuk dipelajari sendiri adalah Bow pose, Bridge pose, dan Cat Stretch pose.


1) Bow Pose


Yoga, senaman, fitness, workout, senaman untuk kempiskan perut, bow pose, posisi yoga
Bow pose



2) Bridge Pose


Yoga, senaman, fitness, workout, senaman untuk kempiskan perut, posisi yoga, pelvic tilt pose, bridge pose
Bridge pose


3) Cat Stretch Pose


Yoga, senaman, fitness, workout, senaman untuk kempiskan perut, posisi yoga, cat scretch pose
Cat Stretch Pose

Senaman Yoga sangat berkait rapat dengan tahap kelenturan otot, jadi harus diingat bahawa setiap posisi Yoga tidak boleh terlalu dipaksa kerana ianya akan mengakibatkan kecederaan otot. 

Jika anda terasa sakit pada bahagian yang diregang anda haruslah segera berhenti untuk berehat seketika.

Disinilah pentingnya posisi Yoga asas yang mana ianya perlu dilakukan selalu supaya dapat melatih otot untuk meningkatkan tahap kelenturan otot sebelum melakukan posisi-posisi Yoga yang lebih sukar.

Senaman Yoga tidak seperti senaman lain yang memerlukan pelbagai alatan seperti yang terdapat di pusat-pusat gimnasium. Anda hanya memerlukan 2 barang asas sahaja iaitu Yoga Sports Bra dan Yoga Mat jika anda benar-benar serius untuk mengamalkan senaman Yoga secara konsisten. 

Continue Reading

Yoga: Kelebihan Posisi Cat Stretch

Yoga adalah salah satu senaman yang digemari oleh ramai orang yang mengamalkan gaya hidup sihat selain melakukan senaman kecergasan kardio iaitu berjalan, jogging, berlari, menunggang basikal, zumba dan sebagainya.

Cat Stretch adalah antara posisi asas yoga untuk pemula yang sangat mudah dilakukan selain banyak manfaat yang diperolehi jika anda berdisiplin melakukan posisi Cat Stretch dalam senaman yoga ini.


body toning, cara kuruskan badan, cara mudah kurus, cat stretch pose, exercise, fitness, kecergasan, posisi cat stretch, senaman regangan otot, senaman untuk kempiskan perut, yoga,
Gambar dari Google


Antara kelebihan Posisi Cat Stretch atau Marjariasana dalam amalan Yoga adalah seperti berikut:-

  • Dapat melenturkan tulang belakang
  • Menguatkan pergelangan tangan dan bahu
  • Memberi urutan kepada organ penghadaman dan meningkatkan penghadaman
  • Membentuk abdomen (bahagian perut)
  • Merehatkan minda
  • Memperbaiki sistem peredaran darah
Continue Reading

4 Kebaikan Bijirin untuk Mudah Kurus

Sarapan adalah sumber tenaga di pagi hari untuk memulakan pelbagai rutin sepanjang hari. 

Tahukah anda bahawa sarapan pagi adalah sangat penting untuk meningkatkan konsentrasi dan menjaga mood anda seharian? 

Dan tahukah anda juga bahawa dengan mengamalkan sarapan bijirin setiap pagi anda akan perolehi 4 kebaikan bijirin untuk anda mudah kurus?


bijirin, cara mudah kurus, empingan jagung, fitness, kardio, Kebaikan bijirin, kecergasan, pakaian sukan, peralatan bersenam, senaman, yoga,
Oat segera dan epal hijau.


Sarapan pagi juga sangat penting untuk kanak-kanak lebih fokus di dalam kelas kerana jutaan sel otak mereka memerlukan pelbagai nutrisi yang mencukupi.

Terdapat beberapa pilihan sarapan untuk anda memulakan hari anda dengan penuh tenaga. Antaranya adalah seperti berikut:-

1) Bijirin sarapan jagung, gandum dan oat bersalut madu (dalam kuantiti 25 gm)
  • Tenaga 868 Kcal
  • Protein 5.8 gm
  • Karbohidrat 29.8 gm
  • Lemak 7.1 gm
  • Kolestrol 15.9 gm
  • Serat 0.9 gm

2) Bijirin sarapan gandum berperisa coklat (dalam kuantiti 25 gm)
  • Tenaga 698 Kcal
  • Protein 5.5 gm
  • Karbohidrat 24.7 gm
  • Lemak 5.1 gm
  • Kolestrol 13.3 mg
  • Serat 1.4 gm

3) Bijirin sarapan gandum berperisa malt coklat (dalam kuantiti 25 gm)
  • Tenaga 696 Kcal
  • Protein 5.8 gm
  • Karbohidrat 23.8 gm
  • Lemak 5.3 gm
  • Kolestrol 13.3 mg
  • Serat 1.4 gm

4) Kepingan emping coklat dan kacang (dalam kuantiti 30 gm)
  • Tenaga 129 Kcal
  • Gula 8.7 gm
  • Lemak 4.7 gm
  • Serat 0.8 gm
  • Sodium 0.03 gm

5) Bijirin sarapan emping jagung (dalam kuantiti 30 gm)
  • Tenaga 196 Kcal
  • Protein 6.2 gm
  • Karbohidrat 30.4 gm
  • Lemak 5.5 gm
  • Kolestrol 15.9 mg
  • Serat 1.0 gm

6) Oat segera (dalam kuantiti 25 gm)
  • Tenaga 123.6 Kcal
  • Protein 5.3 gm
  • Lemak 0.6 gm
  • Karbohidrat 22.0 gm
  • Serat larut 1.5 gm
  • Sodium 1.3 gm

7) Yogurt prun rendah lemak dengan kalsium (dalam kuantiti 1 cawan atau lebih kurang 135 gm)
  • Tenaga 143 Kcal
  • Protein susu 5.8 gm
  • Lemak 2.6 gm
  • Karbohidrat 24.3 gm
  • Kalsium 216 mg

Bijirin atau sereal merupakan menu sarapan terbaik kerana ianya memenuhi keperluan vitamin, mineral dan pelbagai nutrisi penting. Berikut adalah 4 kebaikan bijirin untuk keperluan tubuh badan untuk anda mudah kurus

1) Sumber Tenaga


Bijirin sangat kaya dengan bijirin kompleks yang diperlukan tubuh dalam menghasilkan tenaga. Ia sangat sesuai untuk sarapan kerana ia membekalkan tenaga selain menjaga perut agar tetap kenyang.

2) Sumber Protein


Sumber protein yang mencukupi dapat meningkatkan pertumbuhan dan perkembangan tubuh kerana bijirin sangat kaya dengan protein. Pengambilan bijirin setiap hari sangat penting untuk membina otot.

3) Menurunkan Berat Badan


Bijirin merupakan makanan yang rendah lemak dan tinggi kandungan serat. Ia sangat sesuai dijadikan menu sarapan untuk anda yang ingin menurunkan berat badan dan kurus dengan lebih mudah.

4) Mengawal Gula


Pengambilan bijirin juga mencegah penyakit diabetes. Serat pada bijirin membantu mengurangkan kecepatan pemprosesan glukosa daripada makanan, sehingga membantu dalam menjaga kadar gula dalam tubuh.

Namun walaubagaimana pun, untuk mudah kurus anda perlu melakukan senaman sekurang-kurangnya satu jam setiap hari. Senaman yang boleh anda lakukan adalah senaman yang dapat melatih kekuatan jantung dan otot seperti senaman kardio dan Yoga. 

Selain itu untuk bersenam dengan lebih selesa anda mungkin memerlukan pakaian sukan dan peralatan untuk bersenam yang sesuai supaya dapat meningkatkan semangat anda untuk bersenam setiap hari.
Continue Reading

6 Senaman Untuk Mencantikkan Punggung

Bagi mendapatkan bentuk badan idaman terdapat 6 senaman yang boleh di amalkan terutama untuk mencantikkan bahagian punggung iaitu Squats, Reverse Lunges, Race Block, Jumping Jack Touch Heels, Kick Back, dan Flatters Jump & Squats.


Fitness, Flatters Jump & Squats, Jumping Jack Touch Heels, Kick Back, Race Block, Reverse Lunges, senaman, Senaman mencantikkan bahagian punggung, Squats, workout,

1. Squats 


Fitness, Flatters Jump & Squats, Jumping Jack Touch Heels, Kick Back, Race Block, Reverse Lunges, senaman, Senaman mencantikkan bahagian punggung, Squats, workout,
Senaman Squats 


Senaman Squats ini adalah bertujuan untuk melatih kekuatan otot bahagian bawah badan. Selain ianya dapat memantapkan bentuk punggung terutama wanita yang sudah berkahwin dan pernah melahirkan anak.

Lakukan Squats setiap hari sekurang-kuarangnya 3 Set iaitu 10 kali bagi setiap set untuk mengencangkan otot-otot punggung

2. Reverse Lunges 


Fitness, Flatters Jump & Squats, Jumping Jack Touch Heels, Kick Back, Race Block, Reverse Lunges, senaman, Senaman mencantikkan bahagian punggung, Squats, workout,
Senaman Reverse Lunges

Senaman Reverse Lunges ini bertujuan untuk melatih kekuatan otot di bahagian bawah badan seperti quadriceps, gluteus maximus, hamstrings, dan core muscles.

Lakukan senaman Reverse Lunges ini sebanyak 3 set dan 10 reps setiap hari untuk tegangkan otot-otot punggung supaya nampak lebih cantik dan tak menggelebeh bagi wanita yang da banyak kali mengandung dan melahirkan anak lebih dari 3 ke 4 kali.

3. Race Block




Senaman Race Block ni adalah untuk side tight. Kalau sesiapa ada lemak berlebihan di bahagian side pinggang boleh buat senaman Race Block ni banyak kali untuk rampingkan pinggang. Untuk beginner, lakukan senaman Race Block ni sebanyak 2 set yang mana setiap set ulang 10 kali untuk hasil yang mengagumkan.

4. Jumping Jack Touch Heels




Senaman Jumping Jack Touch Heels ni ada combination of strength and cardio untuk melatih kekuatan jantung disamping untuk menguatkan otot-otot bahagian punggung ke bawah. Lakukan senaman Jumping Jack Touch Heels ni sebanyak 2 set, 10 reps setiap hari untuk dapatkan hasil yang optimum.

5. Kick Back 


Senaman mencantikkan bahagian punggung, Squats, Reverse Lunges, Race Block, Jumping Jack Touch Heels, Kick Back, dan Flatters Jump & Squats, fitness, senaman, workout
Senaman Kick Back


Senaman Kick Back ini bertujuan untuk mencantikkan pinggul dan untuk reposture tulang belakang supaya lurus dan tak bongkok.

6. Flatters Jump & Squats




Senaman Flatters Jump & Squats ini ada combination of cardio and strength untuk melatih kekuatan jantung. Senaman Squats pula untuk melatih kekuatan lower body part. Lakukan senaman Flatters Jump & Squats ini sebanyak 2 set, 10 kali setiap set.

P/s: Maaf la gambar dan video tak berapa clear sebab masa ni camera handphone Qiya pecah.

3 Langkah Untuk Kurus


Terdapat 3 langkah utama yang penting dalam proses penurunan berat badan. Langkah tersebut ialah 3B iaitu; BAKAR, BUANG, dan BINA.

Set Kurus Shaklee


OmegaGuard, Omega-3, DHA, EPA, Set Kurus Shaklee,


1) BAKAR atau pecahkan lemak

  1. Lecithin - Diekstrak daripada soya tanpa penggunaan bahan pewarna, pemanis, atau pengawet. Membantu proses memecahkan lemak dalam tubuh. Lecithin membantu menghalang pembentukan lemak baru dari makanan yang kita ambil apabila digandingkan dengan Alfalfa Complex.
  2. Omega Guard - Membantu proses memecahkan lemak lama dalam tubuh seperti dibawah kulit, di dalam hati, di dalam salur darah, lemak yang menyelaputi luar organ selain mengawal selera makan dengan menghasilkan hormon Leptin yang menyekat selera makan dan membakar lemak untuk tenaga. Omega-3 juga terbukti menaikkan metabolisma dan membakar 40% lebih banyak lemak bila bersenam. Bagus untuk ibu menyusu kerana Omega Guard adalah minyak ikan yang bagus untuk perkembangan otak bayi. Khasiat minyak ikan boleh diserap oleh anak melalui susu.

2. BUANG, detox atau singkirkan lemak

  1. Herb-Lax - Kombinani daripada tumbuhan herba yang terkenal secara tradisional membantu masalah tidak hadam dan pergerakan usus yang tidak sihat. Diperlukan untuk detox iaitu untuk membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar selepas dinding usus kita bersih barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap yang optimum.
  2. Alfalfa Complex - Bertindak sebagai fiber yang membawa keluar lemak-lemak yang sudah dipecahkan oleh Lecithin dan Omega Guard. Alfalfa Complex sesuai diambil oleh ibu menyusu kerana bertindak sebagai milk booster. Sesuai untuk wanita dan lelaki dengan 1001 manfaat kesihatan.

3. BINA - Elak otot menggeleber, diet sihat, bertenaga dan elak lapar

  1. Cinch Shake - Didatangkan dalam perasa coklat, vanilla dan cafe latte. Protein soya memberi rasa kenyang, meningkatkan metabolisma badan serta mengandungi Leucine untuk membantu mengekalkan otot semasa proses penurunan berat badan, supaya badan anda tak menggeleber setelah berat badan turun nanti. Cinch shake digunakan sebagai meal replacement untuk memotong beratus-ratus nilai pengambilan kalori harian.
  2. ESP - Sumber protein, mempunyai Indeks Glisemik yang rendah yang membantu dalam proses mengurangkan berat badan dan mengawal selera makan selain membantu tubuh bertenaga sepanjang hari. Sesuai untuk ibu menyusu kerana ESP berfungsi meningkatkan kualiti susu.

Harga Set Kurus Shaklee (RM410.00)

1. Lecithin (180 kapsul @ 6 kapsul sehari) - RM55.00
2. Omega Guard (90 kapsul @ 3 kapsul sehari) - RM136.25
3. Alfalfa Complex (330 tablet @ 10 tablet sehari) - RM57.50
4. ESP (850g @ 28g sehari) - RM161.25

Set Kurus Shaklee yang mengandungi 4 item yang dicadangkan diatas ini tahan selama 1 bulan.

Berminat Jadi Pengedar Shaklee?

Berminat nak jadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai, jana pendapatan sampingan, serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, Our Precious Empire (OPE) yang mempunyai kelas aktif, kelas online percuma dengan masa yang flexible, dan group-group support Whatsapp, Telegram, dan FB.

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Qiya. Hubungi Qiya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee.


Pengedar Sah Shaklee
Siti Rokiyah binti Saad (Qiya)
SMS/Whatsapp: +012 2668424
FB Page: Qiya Beauty
Personal FB: Qiya Saad
Instagram: @qiya_beauty


Baca Selanjutnya: Promosi Shaklee November 2018


XOXO,
Continue Reading

Saturday, 17 November 2018

Kelebihan Minyak Ikan Omega-3

Selain ikan dan makanan laut, pengambilan suplemen minyak ikan Omega-3 juga membantu mengurangkan risiko berlakunya serangan jantung.

Penyakit jantung koronari merupakan penyakit pembunuh nombor satu di Malaysia dan di seluruh dunia. Berdasarkan kajian statistik, setiap 15 minit, seorang penduduk Malaysia akan mendapat serangan jantung.


Minyak ikan Omega-3, Omega Guard Shaklee, Fish oil, EPA, DHA,


Di samping rawatan yang boleh diberi di hospital, pencegahan merupakan sesuatu yang lebih bermakna kerana mencegah adalah lebih baik daripada mengubati.

Berdasarkan kajian-kajian terkini, pengambilan minyak ikan yang kaya dengan asid lemak Omega-3 boleh membantu mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.

Ia patut diamalkan sebagai satu suplemen harian yang sangat penting untuk kesihatan tubuh badan. Dalam masa yang sama, kita juga perlu makan ikan secara kerap untuk mendapatkan sumber asid lemak Omega-3 melalui pemakanan harian.

Pengambilan Ikan


Asid lemak Omega-3 mula menarik minat saintis sejak beberapa dekad lalu kerana pemerhatian mereka mendapati masyarakat Inuit atau Eskimo mempunyai kadar penyakit jantung yang amat rendah berbanding dengan masyarakat Eropah dan Amerika.

Ini kerana pemakanan mereka adalah kaya dengan asid lemak Omega-3 iaitu daripada ikan dan makanan laut yang lain, walaupun mereka amat kurang memakan sayur-sayuran.

Pemerhatian saintis di beberapa buah tempat di dunia seperti penduduk di Okinawa, Jepun dan Kepulauan Crete, Mediterranean juga mempunyai kadar penyakit jantung yang lebih rendah berbanding masyarakat di barat. Penduduk di sini juga mempunyai amalan pemakanan ikan yang tinggi.

Asid lemak Omega-3 tergolong dalam kumpulan asid lemak tak tepu yang penting. Ia terbahagi kepada tiga jenis asid lemak utama iaitu Eicosa Pentanoic Acid (EPA), Docosa Hexanoic Acid (DHA) dan Alpha Linolenic Acid (ALA). Asid lemak Omega-3 ini bersifat anti keradangan, selain boleh mencegah pembentukan plak arteriosklerosis yang menyumbat saluran darah di jantung.

Ia juga boleh membantu mengawal paras kolesterol darah dan meningkatkan paras kolesterol baik iaitu HDL dalam darah.

Risiko Berkurangan


Banyak kajian saintifik telah membuktikan kaitan yang amat kuat di antara Omega-3 dengan kesihatan jantung yang baik. Pada 8 September 2004, USFDA di Amerika Syarikat telah mengeluarkan kenyataan yang menyokong Omega-3 i(EPA & DHA) sebagai satu suplemen yang boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.

Pada tahun 1999 pula, pengkaji dari GISSI-Prevenzione melaporkan dalam jurnal perubatan The Lancet mengenai satu kajian yang dijalankan melibatkan 11,324 pesakit yang telah mendapat serangan jantung. Kesemua pesakit ini telah diberikan suplemen asid lemak Omega-3 sebanyak 1,000 mg setiap hari.

Kesimpulan daripada kajian ini menunjukkan terdapatnya pengurangan kadar kematian akibat serangan jantung kali kedua sebanyak 45%. Kesan positif terhasil kesan daripada pengambilan Omega-3 yang diamalkan setiap hari selepas tiga bulan dan seterusnya.

Satu lagi kajian di Amerika Syarikat yang dipanggil DART Study (The Diet and Reinfarction Trial), kaitan di antara makan ikan yang kaya dengan asid lemak Omega-3 dengan pengurangan kadar serangan jantung untuk kali kedua adalah sangat kuat.

Dalam kajian ini, seramai 1,015 pesakit dinasihatkan memakan ikan sekurang-kurangnya dua hidangan seminggu dan seramai 1,018 pesakit tidak dinasihatkan begitu.

Semua pesakit yang mengambil bahagian dalam kajian ini telah mendapat serangan jantung buat kali pertama. Selepas dua tahun, kajian ini mendapati terdapat penurunan sebanyak 29% di dalam kadar kematian di kalangan pesakit yang mendapat nasihat supaya memakan ikan tersebut.

Dalam American Journal of Clinical Nutrition dan Journal of American Medical Association (JAMA) pada tahun 2006, laporan menunjukkan kesan positif pengambilan asid lemak Omega-3 kepada kesihatan jantung.

Ia menyatakan bahawa berdasarkan laporan kajian yang telah dijalankan di seluruh dunia, terdapat pengurangan yang ketara dalam jumlah kadar kematian keseluruhan dan insiden penyakit serangan jantung di kalangan mereka yang mengamalkan pemakanan banyak ikan atau minyak ikan, ataupun mengambil suplemen Omega-3 setiap hari.

Kelebihan Omega-3


Pengambilan asid lemak Omega-3 memberi banyak kelebihan untuk kesihatan jantung iaitu mengurangkan risiko insiden serangan jantung, mengurangkan risiko kematian akibat serangan jantung, mengurangkan risiko mendapat denyutan jantung tak menentu, mengurangkan sakit dada (angina) pada pesakit jantung dan mengurangkan risiko serangan jantung kali kedua bagi pesakit yang pernah mendapat serangan jantung sebelum ini.

Asid lemak Omega-3 amat penting untuk mendapat kesihatan jantung yang baik. Sumber utamanya ialah ikan dan makanan laut. Jika kita kurang makan ikan, maka kita perlu mengambil suplemen minyak ikan Omega-3.

Penggunaan minyak masak yang kaya dengan Omega-3 juga boleh membekalkan keperluan harian seseorang. Misalnya minyak canola, minyak flaxseed dan minyak kelapa sawit. Kacang walnut juga merupakan sumber yang kaya dengan Omega-3.

Bukan itu sahaja, pengambilan makanan yang ditambah dengan Omega-3 seperti telur dan susu juga boleh membantu anda mendapatkan keperluan Omega-3 harian anda.

Sumber: Dr Norman Mohd Norawi, Pengamal Perubatan Am Pengkhususan Perubatan Anti Penuaan dan Nutrisi (Sinar Harian)

Omega Guard Shaklee


Promosi Shaklee November 2018, Suplimen, Makanan Tambahan, Omega Guard, DHA, Omega3, minyak ikan, fish oil, kolesterol, stroke,


Apakah kebaikan Omega Guard Shaklee?


i) Melindungi Jantung Anda*
- Omega Guard Shaklee membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal.

ii) Membantu Mengurangkan Risiko Penyakit Jantung
- Satu penyelidikan menukjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.
- Penyelidikan tersebut juga menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular disamping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal. Selain itu, omega-3 dapat memelihara kesihatan otak, penglihatan, dan fungsi-fungsi sendi.

iii) Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal
- Omega Guard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sambil menyingkirkan bahan-bahan merbahaya seperti Merkuri dan Plumbum yang terdapat didalam kebanyakan jenis ikan.

iv) Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
- Mengandungi satu rangkaian penih 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan fungsi otak. *
(Sumber: Shaklee Malaysia)



Promosi Shaklee November 2018, Suplimen, Makanan Tambahan, Omega Guard, DHA, Omega3, minyak ikan, fish oil, kolesterol, stroke,


Siapa Yang Memerlukan Omega Guard Shaklee?


1. Ibu Hamil

- Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan.
- Mengurangkan risiko bayi lahir pra-matang ataupun dikenali sebagai bayi tak cukup bulan.
- Mengurangkan risiko gila meroyan selepas melahirkan bayi.
- Mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil

2. Ibu Menyusu

- Membekalkan khasiat untuk sistem imunisasi kepada anak dan membantu perkembangan otak.
- Membantu penurunan berat badan ibu tanpa menjejas penghasilan susu dan kualiti susu.

3. Kanak-kanak

- Pertumbuhan badan yang sihat dan juga untuk kesihatan otak.
- Sesuai untuk anak yang mudah jatuh sakit seperti batuk, selesema, dan asma.
- Memperkuat sistem imunisasi badan.

4. Mereka Yang Mengalami Masalah Berat Badan

- Omega 3 meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan akan terasa kenyang lebih lama.

5. Sering Dilanda Masalah Kesihatan

- Batuk berkahak, selesema berterusan
- Sakit-sakit sendi, kolesterol tinggi
- Penyakit Stroke


Promosi Omega Guard Shaklee November 2018



Promosi Shaklee November 2018, Suplimen, Makanan Tambahan, Omega Guard, DHA, Omega3, minyak ikan, fish oil, kolesterol, stroke,


Sepanjang November 2018 ni anda boleh dapatkan Omega Guard Shaklee ni pada harga yang lebih murah.

1) Beli 2 botol Omega Guard - Jimat 5%

Harga asal untuk 2 botol Omega Guard - RM272.50
Harga Selepas Discout 5% - RM258.88

2) Beli 6 botol Omega Guard - FREE 1 botol Omega Guard

Harga asal untuk 7 botol Omega Guard - RM953.75
Harga PROMOSI 7@6 botol Omega Guard - RM817.50

Nak dapatkan Omega Guard Shaklee pada harga Discount 5% dan juga FREE 1 botol untuk anda dan keluarga? Type 'OMEGA GUARD SHAKLEE' dan Whatsapp ke 012-2668424 sekarang!
Continue Reading

Tuesday, 13 November 2018

Zaibo Meninggal Dunia

PETALING JAYA: Selepas enam bulan menyedari hidupnya menderita akibat kanser esofagos pelakon Zaibo akhirnya menghembuskan nafas terakhir kira-kira pukul 1.30 petang Rabu.

Berita sedih itu disahkan kepada mStar Online oleh isterinya Siti Hawa Sawal.

“Abang Zaibo dah tiada… minta doakan dia ya,” katanya ringkas sambil menahan sebak di dada tanpa mampu bercakap panjang.


Zaibo meninggal dunia, kanser esofagus, kanser tahap 4, penyakit kronik,


Siti Hawa, 52, berkata, jenazah akan dikebumikan pada hari ini di tanah perkuburan Islam di Rengit, Batu Pahat, Johor.

Zaibo atau nama sebenarnya Zainal Ariffin Abd. Hamid, 62, tidak menyedari dia menghidap kanser tahap empat sehinggalah pada Ramadan lalu dia tidak boleh menelan makanan.

ARTIKEL BERKAITAN: “Saya down, kenapa tahap 4?” - Zaibo lalui fasa sukar hidap kanserART

ARTIKEL BERKAITAN: Puteri Johor beri sokongan terhadap Zaibo hadapi kanser

Nemun selepas mendapatkan rawatan di hospital, doktor memaklumkan dia menghidap kanser dan akhirnya mendapatkan rawatan susulan di Hospital Selayang beberapa bulan lalu.

Dia juga turut berusaha berubat secara tradisional di Johor.

Zaibo membintangi sitkom Spanar Jaya (1999 hingga 2005) serta filem-filem seperti fantasi muzik Magika dan Awan Dania The Movie.

Dia juga memainkan peranan kecil dalam filem Hollywood, Anna and The King.

Zaibo juga terkenal kerana wataknya sebagai penjual mi rebus dalam sitkom dari Singapura iaitu Under One Roof pada tahun 1990, yang pertama kali disiarkan pada tahun 1995.

Pada Isnin lalu, Puteri Johor Tunku Tun Aminah Maimunah Iskandariah Sultan Ibrahim meluangkan masa melawatnya bersama suami, Dennis Muhammad Abdullah.

Credit to: MStar Online

Al-fatihah diucapkan diatas pemergian beliau. Semoga roh beliau ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman. Amin Ya Rabbal Alamin.
Continue Reading

Jangan Lakukan 5 Perkara Ini Selepas Makan

Seperti yang kita sedia maklum, makanan berat kaya dengan protein dan nutrien yang memberi manfaat kepada tubuh. 

Namun, ada beberapa perkara yg perlu kita elakkan selepas makan untuk memastikan kesihatan kita di tahap yg paling optimum.


Jangan Lakukan 5 Perkara Ini Selepas Makan, tidur selepas makan, punca stroke,


1) Berbaring

Berbaring selepas makan boleh menyebabkan kembung, pedih ulu hati dan rasa tidak selesa.

Menurut satu kajian yang dilakukan di Sekolah Perubatan Universiti Ioannina, mereka yang menunggu masa yang lebih lama untuk tidur selepas makan mempunyai risiko yang lebih rendah mengalami strok. 

Penyelidik menyimpulkan bahawa kita harus menunggu sekurang-kurangnya beberapa jam selepas makan sebelum tidur.

2) Minum Teh

Jawatankuasa Pemakanan Diet, Dr D. Raghunatha Rao mengatakan bahawa teh harus dihindari satu jam sebelum dan satu jam setelah makan makan. 

Sebabnya ialah teh mempunyai tanin di dalamnya yang boleh mengganggu penyerapan zat besi.

3) Makan Buah

Menurut Dr. Melina Jampolis, doktor dan pakar pemakanan untuk CNN dot com, buah mempunyai hampir tiga kali jumlah kalori sebagai sayuran. 

Memakan lebih daripada ½ cawan buah setiap hari boleh menyebabkan kenaikan berat badan. 

Ia juga boleh di kategorikan sebagai tabiat makan makanan ringan selepas makan.

5) Berjalan

Ramai orang mengatakan bahawa sebaik sahaja selesai makan, perkara terbaik untuk dilakukan ialah berjalan kaki. 

Sebahagian daripada kenyataan itu adalah benar dan sebahagian daripadanya tidak. Berjalan terus selepas makan boleh menyebabkan refluks asid dan senak. 

Tetapi menurut para penyelidik di Jabatan Sains Latihan di University of South Carolina, anda harus menunggu sekurang-kurangnya 30 minit sebelum berjalan-jalan. 

Selepas menunggu selama 30 minit dan harus berjalan tidak lebih daripada 10 minit.

5) Mandi

Selepas makan, terdapat banyak darah yang beredar ke usus untuk membantu penghadaman. 

Tetapi apabila anda mandi selepas makan, otak akan memerintahkan darah untuk tergesa-gesa ke tangan, kaki, dan lengan untuk menyederhanakan suhu. Ini bermakna terdapat aliran darah yang terhad untuk pencernaan.

Jadi, untuk kekal sihat pastikan kita tidak melakukan 5 perkara tersebut sebab bukan senang untuk merawat sesuatu penyakit seperti kata pepatah 'mencegah adalah lebih baik daripada mengubati', disamping kos perubatan yg semakin hari semakin meningkat.

Sumber: Majalah Hijabista
Continue Reading

Tuesday, 6 November 2018

Omega Guard Shaklee


Omega Guard Shaklee, ibu mengandung, ibu menyusu, bayi dalam kandungan, kanak-kanak, asma, lelah, demam, selsema, stroke, darah tinggi, kolestrol tinggi, kesihatan jantung,


Siapa Perlukan Omega Guard Shaklee?


1. Ibu Hamil - Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan.
- Mengurangkan risiko bayi lahir pra-matang ataupun dikenali sebagai bayi tak cukup bulan
- Mengurangkan risiko gila meroyan selepas melahirkan bayi
- Mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil

2. Ibu Menyusu - Membekalkan khasiat untuk sistem imunisasi kepada anak dan membantu perkembangan otak.
- Membantu penurunan berat badan ibu tanpa jejas penghasilan susu dan kualiti susu

3. Kanak-kanak - Pertumbuhan badan yang sihat dan juga untuk kesihatan otak
- Sesuai untuk anak yang mudah jatuh sakit seperti batuk, selesema, asma
- Memperkuat sistem imunisasi badan

4. Mereka yang mengalami masalah berat badan - Omega 3 meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan akan terasa kenyang lama.

5. Sering dilanda masalah kesihatan - Batuk berkahak, selesema berterusan
- Sakit-sakit sendi, kolestrol tinggi
- Sakit Stroke
.
Qiya
012-2668424
Your Shaklee Ind. Dist.
Continue Reading

Monday, 5 November 2018

CarotoMax Shaklee - Perlindungan Antioksida Dari Dalam

Untuk meningkatkan tahap kesihatan dan memastikan kulit kekal sihat dan berseri dalam tempoh lebih lama, dapatkan manfaat CarotoMax melalui suplemen harian anda. CarotoMax mengandungi antioksida larut yang dikenali sebagai karotenoid yang memberikan perlindungan antioksida yang tinggi untuk mengekalkan sel-sel yang lebih sihat dari dalam untuk kesihatan yang lebih baik, termasuk kulit anda.


Antioksida, vitamin mata, suplemen, CarotoMax, cara pulihkan mata rabun dan silau, shaklee,


Shaklee memanfaatkan perlindungan antioksidan yang ditemui dalam buah-buahan, sayuran dan tumbuhan lain dengan mengasingkan dan menghasilkan pelbagai bentuk karotenoid semula jadi. Anda sukar memperolehi tahap ketulenan seperti ini hanya daripada makanan.

Purata pengambilan harian karatenoid lutein, likopena dan beta karotena hanyalah 8mg. CarotoMax menyediakan lebih 13mg karotenoid yang sangat bermanfaat.


Tahukah Anda?

Jika pemakanan anda mengandungi banyak tomato, lobak merah, dan sayur-sayuran hijau, anda mungkin tidak mendapat nutrien Utama yang diketahui dapat membantu melindungi tubuh.

Keistimewaan CarotoMax Shaklee



Antioksida, vitamin mata, suplemen, CarotoMax, cara pulihkan mata rabun dan silau, shaklee,


CarotoMax membekalkan enam karotenoid penting termasuk astaxantin, alfa dan beta karotena, likopena, lutein dan zeaxantin daripada ekstrak pekat. Membekalkan lebih 13mg karotenoid dalam setiap hidangan. Ia melebihi 1.5x berbanding anggaran purata pengambilan harian.

Fakta Nutrisi

Satu botol CarotoMax mengandungi 30 kapsul
Saiz hidangan: 1 kapsul (735.55 mg)



Macam Mana Nak Makan CarotoMax ni, Berapa Biji Sehari?

Makan CarotoMax Shaklee ni sebiji setiap hari selepas makan.

Berapa Harga CarotoMax Shaklee ni?

Harga satu botol CarotoMax Shaklee ialah RM77.50, ada 30 kapsul dan tahan selama 1 bulan.



XOXO,
Continue Reading

Friday, 2 November 2018

Resepi Sayur Campur Cendawan Enoki - Menu Untuk Ibu Mengandung

Biasanya ibu mengandung akan mengalami masalah Hb rendah dan akibatnya kerap pening-pening dan tak larat nak uruskan rumahtangga. Asyik nak baring dan nak tidur je kan... kerja plak asyik MC memanjang sebab badan jadi sangat lemah. 

Sebab apa Hb rendah? Banyak sebab... salah satunya adalah disebabkan diet kurang sayur-sayuran, buah-buahan, mineral, vitamin, dan sebagainya yang menyebabkan makanan ibu kurang nutrisi, selain menjadi kerap sembelit kerana kekurangan serat.

Bila ibu kurang zat tapi dalam masa yang sama bayi dalam kandungan pula memerlukan nutrisi untuk tumbesaran maka si bayi pun akan menyerap nutrisi daripada tubuh ibu menyebabkan si ibu menjadi lemah. 

Jadi amat penting untuk ibu hamil mengambil makanan seimbang yang kaya dengan vitamin, mineral, kalsium, dan sebagainya.

Resepi Sayur Campur Cendawan Enoki yang sangat mudah disediakan ni sesuai dijadikan sebagai menu untuk ibu mengandung.

Resepi Sayur Campur Cendawan Enoki - Menu Untuk Ibu Mengandung



Resepi, Menu Untuk Ibu Mengandung, resepi sayur campur, fiber, serat, nutrisi, ibu hamil, Hb rendah, cendawan enoki,


Bahan-bahan:-

1 batang lobak merah
5 biji putik jagung 
1/4 kubis panjang
1 paket Cendawan Enoki
1 paket Fish ball
2 ulas Bawang putih
2 labu Bawang merah
1 genggam Ikan bilis
Garam
300ml air
Minyak masak


Resepi, Menu Untuk Ibu Mengandung, resepi sayur campur, fiber, serat, nutrisi, ibu hamil, Hb rendah, cendawan enoki,


Cara memasak:-

1. Tumis bawang putih dan bawang merah yang dipotong nipis sehingga naik bau. Masukkan ikan bilis sampai garing.


Resepi, Menu Untuk Ibu Mengandung, resepi sayur campur, fiber, serat, nutrisi, ibu hamil, Hb rendah, cendawan enoki,


2. Masukkan lobak merah dan biarkan sehingga ia layu sedikit. Tambah air lebih kurang 50ml.


Resepi, Menu Untuk Ibu Mengandung, resepi sayur campur, fiber, serat, nutrisi, ibu hamil, Hb rendah, cendawan enoki,


3. Agak-agak lobak merah da lembut, kemudian masukkan putik jagung.


Resepi, Menu Untuk Ibu Mengandung, resepi sayur campur, fiber, serat, nutrisi, ibu hamil, Hb rendah, cendawan enoki,


4. Kemudian masukkan kobis panjang dan fish ball, biar sehingga kobis layu seketika.


Resepi, Menu Untuk Ibu Mengandung, resepi sayur campur, fiber, serat, nutrisi, ibu hamil, Hb rendah, cendawan enoki,


5. Kemudian masukkan cendawan enoki. Tak perlu tunggu cendawan enoki layu.


Resepi, Menu Untuk Ibu Mengandung, resepi sayur campur, fiber, serat, nutrisi, ibu hamil, Hb rendah, cendawan enoki,


6. Masukkan air untuk dijadikan sebagai kuah dan tambah garam secukup rasa.


Resepi, Menu Untuk Ibu Mengandung, resepi sayur campur, fiber, serat, nutrisi, ibu hamil, Hb rendah, cendawan enoki,


7. Biarkan kuah mendidih dan siap untuk dimakan dengan nasi putih.

Tak susah kan untuk ibu hamil kekal sihat dan cergas sepanjang tempoh kehamilan?

Walaubagaimanapun ibu hamil tetap memerlukan rehat yang secukupnya untuk menjaga kesihatan tubuh badan, emosi, dan juga bayi dalam kandungan.

XOXO,
Continue Reading

Thursday, 1 November 2018

Promosi Shaklee November 2018

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hai semua... 

Mesti ramai pengguna setia produk Shaklee tertunggu-tunggu Promosi Shaklee untuk November 2018 ni kan?

Ada 3 promosi menarik yang boleh kita dapatkan daripada Shaklee sepanjang bulan 11 ni tau. Ianya adalah Omega Guard, Shakleebaby, dan juga YOUTH Skincare.

Promosi ni sah pada 1-30 November 2018, sementara stok masih ada.

Jom kita tengok apakah promosi-promosinya...

1. Promosi Omega Guard Shaklee


Promosi Shaklee November 2018, Suplimen, Makanan Tambahan, Omega Guard, DHA, Omega3, minyak ikan, fish oil, kolesterol, stroke,


Apakah kebaikan Omega Guard Shaklee?


i) Melindungi Jantung Anda*
- Omega Guard Shaklee membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal.

ii) Membantu Mengurangkan Risiko Penyakit Jantung
- Satu penyelidikan menukjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.
- Penyelidikan tersebut juga menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular disamping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal. Selain itu, omega-3 dapat memelihara kesihatan otak, penglihatan, dan fungsi-fungsi sendi.

iii) Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal
- Omega Guard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sambil menyingkirkan bahan-bahan merbahaya seperti Merkuri dan Plumbum yang terdapat didalam kebanyakan jenis ikan.

iv) Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
- Mengandungi satu rangkaian penih 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan fungsi otak. *
(Sumber: Shaklee Malaysia)



Promosi Shaklee November 2018, Suplimen, Makanan Tambahan, Omega Guard, DHA, Omega3, minyak ikan, fish oil, kolesterol, stroke,


Siapa Yang Memerlukan Omega Guard Shaklee?


1. Ibu Hamil

- Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan.
- Mengurangkan risiko bayi lahir pra-matang ataupun dikenali sebagai bayi tak cukup bulan.
- Mengurangkan risiko gila meroyan selepas melahirkan bayi.
- Mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil

2. Ibu Menyusu

- Membekalkan khasiat untuk sistem imunisasi kepada anak dan membantu perkembangan otak.
- Membantu penurunan berat badan ibu tanpa menjejas penghasilan susu dan kualiti susu.

3. Kanak-kanak

- Pertumbuhan badan yang sihat dan juga untuk kesihatan otak.
- Sesuai untuk anak yang mudah jatuh sakit seperti batuk, selesema, dan asma.
- Memperkuat sistem imunisasi badan.

4. Mereka Yang Mengalami Masalah Berat Badan

- Omega 3 meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan akan terasa kenyang lebih lama.

5. Sering Dilanda Masalah Kesihatan

- Batuk berkahak, selesema berterusan
- Sakit-sakit sendi, kolesterol tinggi
- Penyakit Stroke


Promosi Omega Guard Shaklee November 2018



Promosi Shaklee November 2018, Suplimen, Makanan Tambahan, Omega Guard, DHA, Omega3, minyak ikan, fish oil, kolesterol, stroke,


Sepanjang November 2018 ni anda boleh dapatkan Omega Guard Shaklee ni pada harga yang lebih murah.

1) Beli 2 botol Omega Guard - Jimat 5%

Harga asal untuk 2 botol Omega Guard - RM272.50
Harga Selepas Discout 5% - RM258.88

2) Beli 6 botol Omega Guard - FREE 1 botol Omega Guard

Harga asal untuk 7 botol Omega Guard - RM953.75
Harga PROMOSI 7@6 botol Omega Guard - RM817.50

Nak dapatkan Omega Guard Shaklee pada harga Discount 5% dan juga FREE 1 botol untuk anda dan keluarga? Type 'OMEGA GUARD SHAKLEE' dan Whatsapp ke 012-2668424 sekarang!

2. Promosi ShakleeBaby


Shakleebaby atau Shaklee Baby ialah produk penjagaan bayi terbaik yang dilancarkan oleh Shaklee pada hujung November 2017.

Ianya diperbuat daripada bahan organik, selamat digunakan, dan bebas bahan kimia, sepertimana Shaklee yang sangat komited untuk memastikan semua produk-produknya berkualiti dan memenuhi keperluan pengguna.

Ada 3 produk dalam rangkaian ShakleeBaby, iaitu ShakleeBaby Gentle Wash, ShakleeBaby Shooting Lotion, dan Shaklee Baby Massage Oil.

1. ShakleeBaby Gentle Wash


Promosi Shaklee November 2018, baby care, losyen baby, mandian bayi, newborn,


ShakleeBaby Gentle Wash mengandungi chamomile, lavender, dan aloe vera organik, menjadikan mandian yang lembut ini menenteramkan, menenangkan, dan melegakan kulit. Ianya tidak menimbulkan alahan pada kulit bayi kerana pH yang seimbang, diuji untuk kulit sensitif, dan formulanya juga tidak memedihkan mata.


2. ShakleeBaby Soothing Lotion


Promosi Shaklee November 2018, baby care, losyen baby, mandian bayi, newborn,

ShakleeBaby Soothing Lotion ini adalah losyen bayi yang lembut secara semulajadi untuk kulit sensitif. Ianya mengandungi chamomile, lavender, minyak rosemary, minyak vanila, minyak biji bunga matahari, minyak biji jojoba, dan shea butter organik.

Bahan-bahan organik yang terdapat dalam ShakleeBaby Soothing Lotion ini menjadikannya sebagai losyen yang dapat memberi kelembapan yang optimum pada kulit bayi, menenang dan melegakan kulit, serta megembalikan nutrien kulit.


3. ShakleeBaby Massage Oil


Promosi Shaklee November 2018, baby care, losyen baby, mandian bayi, newborn,

ShakleeBaby Massage Oil ini adalah minyak urut yang sangat lembut ini sememangnya sempurna untuk mengurut bayi pada bila-bila masa ataupun digunakan sebagai pelembap selepas mandi.

ShakleeBaby Massage Oil ini diperbuat daripada campuran minyak organik khas yang menenangkan, membelai, melembapkan dan melegakan kulit bayi.

Ianya mengandungi minyak biji bunga matahari, lavender dan chamomile, yang dapat memberi sentuhan yang lembut dan penuh kasih sayang pada kulit bayi anda.


Apakah Keistimewaan Shaklee Baby?


  • ShakleeBaby telah diuji oleh Pakar Paediatrik
  • Dihasilkan menggunakan bahan semulajadi dan organik (telah disahkan status organiknya)
  • Melalui pelbagai ujian klinikal sebelum dipasarkan
  • pH yang seimbang
  • Tidak menyebabkan alahan kepada bayi
  • Kesemua produk ShakleeBaby telah terbukti SELAMAT, LEMBUT, dan ORGANIK.

Formulasi Produk ShakleeBaby Sangat Unik dan Selamat Digunakan Kerana Ia 100% Bebas daripada:

  • Paraben
  • 1,4-dioxab
  • Natrium Lauril Sulfat
  • Phthalates
  • Bhispenol-A (BPA)
  • Foemaldehide
  • Warna tiruan atau wangian

Promosi ShakleeBaby November 2018



Promosi Shaklee November 2018, baby care, losyen baby, mandian bayi, newborn,


Sepanjang November 2018 ini anda boleh dapatkan ShakleeBaby dengan harga yang lebih murah dan menjimatkan, selagi stok masih ada. Beli je mana-mana produk ShakleeBaby dengan potongan harga 30%. 

Banyak tu 30%!

Jom kita buat perbandingan harga ShakleeBaby sebelum dan selepas promosi.

  1. ShakleeBaby Gentle Wash - Normal Price RM123.75 | Harga Promosi RM86.63
  2. ShakleeBaby Soothing Lotion - Normal Price RM137.50 | Harga Promosi RM96.25
  3. ShakleeBaby Massage Oil - Normal Price RM98.75 | Harga Promosi RM69.13

Selain itu, kalau anda beli 3 item ShakleeBaby ni, boleh campur mana-mana item yang disukai, anda akan dapat FREE Hello ShakleeBaby Towel dan sebuah Toiletry Bag yang comel.

Nak dapatkan ShakleeBaby pada harga Discount 30% untuk bayi anda? Type 'SHAKLEEBABY' dan Whatsapp ke 012-2668424 sekarang!

3. Promosi YOUTH Skincare Shaklee


Promosi Shaklee November 2018, skin care, youth shaklee, facial cleanser, facial toner, pencuci muka, produk kecantikan, serum, moisturizer SPF50, Pelembab wajah, shaklee murah, night cream, krim malam, sunblock, sun protection, pelindung wajah, UVA, UVB, penyegar wajah, vitamin C, vitamin E,


YOUTH Skincare Shaklee ada 3 set kesemuanya, iaitu Starter Set, Renew and Maintain Set, dan Intensive Treatment and Repair Set. Jom kita tengok apa perbezaan diantara setiap set YOUTH ni.

1. YOUTH Skincare Shaklee - Starter Set

YOUTH Skincare Shaklee - Starter Set ini ada 4 item, iaitu
  1. Luminous Gel Oil Cleanser (125ml)
  2. Perfecting Skin Toner (177ml)
  3. Age Defense Moisturizer - SPF 50 (50ml)
  4. Advance Renewal Night Cream - Light/Rich (50ml)

2. YOUTH Skincare Shaklee - Renew and Maintain Set

YOUTH Skincare Shaklee - Renew and Maintain Set ini ada 5 item, iaitu

  1. Luminous Gel Oil Cleanser (125ml)
  2. Perfecting Skin Toner (177ml)
  3. Age Defense Moisturizer - SPF 50 (50ml)
  4. YOUTH Activating Serum (30ml)
  5. Advance Rtenewal Night Cream - Light/Rich (50ml)

3. YOUTH Skincare Shaklee - Intensive Treatment and Repair Set

YOUTH Skincare Shaklee - Intensive Treatment and Repair Set ini ada 6 item, iaitu

  1. Luminous Gel Oil Cleanser (125ml)
  2. Perfecting Skin Toner (177ml)
  3. Age Defense Moisturizer - SPF 50 (50ml)
  4. YOUTH Activating Serum (30ml)
  5. Advance Renewal Night Cream - Light/Rich (50ml)
  6. Radiance C+E

Apakah Keistimewaan YOUTH Skincare Shaklee?

  • 100% semulajadi - bebas dari bahan kimia berbahaya
  • 100% vegan - diekstrak daripada tumbuhan semulajadi
  • Tidak menyebabkan allergic reaction
  • Tidak menyumbatkan liang pori
  • Tidak diuji keatas haiwan - cruelty free
  • Tidak memedihkan mata
  • Terbukti berkesan dan sesuai untuk SEMUA jenis kulit
  • Sesuai untuk lelaki dan perempuan
  • Terbukti mampu menjadikan kulit kelihatan lebih muda dari usia sebenar
  • Kesan dapat dilihat seawal 7 hari
  • Bebas Gluten
  • Bebas daripada segala bahan kimia merbahaya yang boleh merosakkan kulit

Promosi YOUTH Skincare Shaklee November 2018



Promosi Shaklee November 2018, skin care, youth shaklee, facial cleanser, facial toner, pencuci muka, produk kecantikan, serum, moisturizer SPF50, Pelembab wajah, shaklee murah, night cream, krim malam, sunblock, sun protection, pelindung wajah, UVA, UVB, penyegar wajah, vitamin C, vitamin E,


Sepanjang November 2018 ni anda boleh dapatkan FREE YOUTH Carry All Travel Bag seperti dalam gambar diatas dengan setiap pembelian Youth Skincare Shaklee Starter Set, Youth Renew and Maintain Set, ataupun Youth Intensive Treatment and Repair Set, selagi stok masih ada.

Senarai Harga YOUTH Skincare Shaklee


  1. YOUTH Starter Set - RM850.00
  2. YOUTH Renew and Maintain Set - RM1,262.50
  3. YOUTH Intensive Treatment and Repair Set - RM1,675.00

Nak dapatkan FREE YOUTH Carry All Travel Bag dan YOUTH Skincare Shaklee? Type 'YOUTH SKINCARE SHAKLEE' dan Whatsapp ke 012-2668424 sekarang!



Atau



XOXO,
Continue Reading