Saturday, 2 May 2020

Kerja Sambilan Untuk Suri Rumah Dan Student


2008 - qiya mula berjinak-berjinak belajar cara macam mana nak buat bisnes online. Masa tu qiya tengah buat diploma, pergi library semata-mata nak cari info berkaitan bisnes online ni.

Buka je PC mesti qiya akan buka google dan search, home based business, part time job, how to make money online, earn extra income, perniagaan atas talian, dan yang sewaktu dengannya.

Tapi masa tu kebanyakkan artikel dalam bahasa english, masa tu da la english ke laut, jenuh la baca nak fahamkan isi cerita. Waktu tu internet marketer yang top adalah Irfan Khairi, banyak juga baca tips dari website dia.

Kawan-kawan qiya pun pelik apa qiya buat sibuk je, sebab diorang mostly tengah scroll facebook tapi qiya tak ada fb masa tu, buka fb pun semata-mata untuk bisnes.

Walaupun ada kemudahan komputer dan internet kat UiTM Jengka dulu tapi qiya tak ada akaun social media, even MySpace pun qiya tak ada padahal form 4 - 5 belajar Sains ICT kot.. tapi tu la mindset masa tu memang malas sangat nak layan socmed sebab tengah fokus study kan.

Macam-macam la bisnes qiya cuba dulu tapi semua tak menjadi sebab tak ada Mentor yang betul-betul nak guide qiya masa tu.. 😭

Sampai tahun 2013 qiya start tulis blog, masa tu blur-blur lagi, baca kat blog orang lain katanya boleh buat duit dari blog ni. Mula la qiya aktif tulis blog dan cari cara macam mana nak jana income dari blog. Sampai la tahun 2015 baru blog qiya start ada income dari collaboration dengan company-company dan dari event-event yang qiya pergi.

2018 qiya aktif tulis blog Shaklee qiya, which is Qiya Beauty Blogspot, dan da kurang sikit tulis iklan atau tulis review kat blog first qiya, event pun kadang pergi kadang tak, tengok keadaan dan lokasi 😊

2019 qiya mula belajar menjahit dan buat bisnes bengkung lilit jawa dan ambil tempahan jahit baju kurung tradisional, tapi dalam masa PKP ni bisnes stuck sebab kedai kain tak buka, ada balance kain sempat la qiya jahit cotton cloth face mask sebab nak support usaha frontliner mengekang Covid-19 ni.

2020 ni qiya betul-betul fokus bisnes Shaklee, sebab circle Shaklee ni best sebenarnya, ada banyak group support wasap, telegram, dan fb. Leader-leader dalam team qiya pun bukan calang-calang orang, sales bulanan 5 angka, dan pendapatan diorang jauh lebih besar daripada gaji diorang sebelum ni. Dan paling qiya terharu sangat adalah Leader-Leader team qiya ni memang bersemangat sangat nak bantu anak-anak didik capai income sekurang-kurangnya 4 angka setiap bulan.

So, kalau ada yang nak join team Shaklee qiya wasap je ye, inshaallah qiya dan Leader-Leader akan guide uolls sampai jadi.


Gaji Suri Rumah - Kerja Sambilan (Bisnes/Dropship)  Dengan Shaklee




Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,


Super Rich Striker (SRS), Cara join membership Shaklee, register daftar ejen Shaklee, jual vitamin, bisnes vitamin, cara daftar jadi ahli shaklee, kelebihan menjadi ahli shaklee, Berapa Pendapatan bulanan Agent Shaklee?, Income pengedar Shaklee, jana pendapatan dari rumah, bisnes online, qiya beauty, qiya Saad, siti rokiyah Saad, pengedar vitamin Shaklee klang, pengedar Shaklee bandar putera 2 klang, pengedar Shaklee shah Alam, buat duit dari blog, income dari blog, kerja sambilan until surirumah dan pelajar, part time job, perniagaan atas talian, buat duit dengan internet, idea bisnes, modal bisnes yang rendah, perniagaan vitamin dan suplimen, job vacancies, jawatan kosong, kerja kosong Selangor, kerja sambilan, Cara buat duit dengan blog, Cara buat duit dengan Facebook, Cara buat duit dengan Instagram, Cara buat duit dengan YouTube, Cara buat duit dengan media sosial, belajar Cara pemasaran atas talian yang betul, strategi pemasaran atas talian, online marketing, part time job for students housewife, income Shaklee independent distributor SID, Cara jual produk Shaklee, usahawan internet, usahawan online, usahawan Shaklee,



Qiya Saad
Next Leader Shaklee


#qiyasaadshaklee
#qiyabeauty

#SuperRichStriker 😘

3 comments:

  1. Wow, The blog looks great. Thanks for sharing the information with us. You can also visit hauteher tips for ladies

    ReplyDelete
  2. Izin promo ya Admin^^
    bosan tidak ada yang mau di kerjakan, mau di rumah saja suntuk,
    mau keluar tidak tahu mesti kemana, dari pada bingung
    mari bergabung dengan kami di ionqq^^com, permainan yang menarik dan menguras emosi
    ayo ditunggu apa lagi.. segera bergabung ya dengan kami...
    add Whatshapp : +85515373217 ^_~

    ReplyDelete