Sunday, 21 October 2018

YOUTH Skincare Shaklee: Review Pengguna & Harga Youth Skincare

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hai, hari ni Qiya nak share tentang YOUTH Skincare Shaklee: Review Pengguna & Harga Youth Skincare. Bagi yang mengikuti perkembangan produk-produk Shaklee mesti korang tau sebelum Youth dipasarkan ada rangkaian produk penjagaan kulit wajah Nutriwhite keluaran Shaklee kan? Sekarang ni Nutriwhite da tak ada lagi, diganti dengan YOUTH plak. Nak tau tentang skincare Youth? Jom baca...

Harga YOUTH Shaklee, Review Pengguna Youth Skincare, Skincare, YOUTH Skincare Shaklee,

Apa Perbezaan YOUTH dengan Skincare Lain di Pasaran?

Keberkesanan Youth telah dibuktikan melalui Kajian Klinikal selama 8 tahun sebelum ianya dipasarkan. Ujian klinikal ini direka oleh World Class Skin Expert dengan menggunakan Skin Age Index yang mana ia mengkaji tanda-tanda penuaan melalui data klinikal.

Salah satu kajian yang dibuat adalah keatas kedutan (wrinkles). Skin Age Index ini mengukur sehingga kedalaman dan berapa panjang kedutan tu. Haa.. detail kan kajian klinikal yang dijalankan untuk membangunkan produk penjagaan kulit organik YOUTH skincare Shaklee ni?

Antara tanda-tanda penuaan yang dikaji adalah seperti berikut:

  • Kedutan dan garis-garis halus
  • Saiz pori-pori
  • Tona kulit
  • Kelembutan kulit
  • Tekstur kulit
  • Pigmentasi
  • Seri Kulit
  • Kekenduran kulit

Hasil kajian klinikal tersebut menunjukkan bahawa 100% daripada wanita yang menjalani ujian ini terbukti kulit wajah mereka menjadi lebih muda berbanding sebelumnya. Perubahan ketara tersebut dapat dilihat hanya dalam tempoh 7 hari sahaja, dan 2/3 wanita berjaya menjadikan kulit wajah mereka 10 tahun lebih muda dari usia sebenar.

Apa Istimewanya Rangkaian Penjagaan Wajah YOUTH?


  1. YOUTH Skincare Shaklee adalah 100% vegan, iaitu kandungannya berasaskan tumbuh-tumbuhan sahaja
  2. Cruelty Free (Tiada ujian dijalankan terhadap haiwan)
  3. Bebas daripada 2500 bahan kimia dan bahan-bahan penjagaan kulit yang berbahaya terutamanya Merkuri
  4. Terbukti mempercepatkan pembaharuan sel kulit 10x ganda lebih cepat berbanding biasa

Apakah Bahan-bahan yang Terdapat dalam Skincare YOUTH Sehingga ia Menjadi Sangat Berkesan?

Antara bahan-bahan yang ada dalam skincare Youth ini adalah:

  1. Apple Cell Extract & Gentle Vitamin A - Apple cell merupakan sel yang hampir sama dengan sel kulit manusia sebab tu ia sangat berkesan untuk mempercepatkan kadar pembaharuan sel kulit. Kedua-dua bahan ini berfungsi untuk menyegar dan melembutkan kulit.
  2. Schisandra Chinensis Fruit Extract - Ianya berfungsi untuk menyokong struktur kulit muda dan memberi khasiat kepada kulit.
  3. Vital Repair+ (Vitamins, Botanicals) - Ianya berfungsi untuk melawan radikal bebas dan memberi perlindungan kepada kulit.
  4. Lotus Japonicus Extract - Ianya berfungsi untuk menyokong penghasilan kolagen dan menjadikan kulit lebih tegang.
  5. Muscadine Grape Polyphenols - Ianya berfungsi untuk melindungi kolagen dibawah lapisan kulit serta melindungi lapisan luar kulit wajah supaya lebih tegang dan elastik (anjal).


Testimoni pengguna YOUTH Skincare Shaklee.

  • Hampir 100% Pengguna YOUTH Skincare Shaklee mendapat kesan positif
  • Perubahan dapat dilihat seawal 7 hari penggunaan Youth Skincare untuk masalah jerawat di wajah remaja, jerawat pasir, dan jerawat batu
  • Untuk masalah kedutan di dahi (wrinkles) perubahan iaitu garis halus kedut hilang dalam masa 30 hari
  • Untuk masalah jerawat di wajah matang (orang yang da berusia) dan kulit berminyak, perubahan ketara dapat dilihat selepas 30 hari penggunaan Youth SHAKLEE
  • Untuk masalah kulit jeragat bertompok atau hyperpigmentation, kesan jeragat pudar dapat dilihat seawal 60 hari penggunaan YOUTH Skincare
  • Untuk masalah garisan halus atau kedutan di sekeliling kawasan mata, kedutan mulai hilang seawal 30 hari


Harga YOUTH Shaklee, Review Pengguna Youth Skincare, Skincare, YOUTH Skincare Shaklee,

Harga YOUTH Shaklee, Review Pengguna Youth Skincare, Skincare, YOUTH Skincare Shaklee,

Youth Skincare Shaklee Boleh Tahan Berapa Lama?

Biasanya satu Set Youth Skincare Shaklee ini boleh digunakan atau boleh tahan selama 60 hari dan kesan perubahan yang ketara pula boleh dilihat seawal 30 hari penggunaan secara konsisten.

Berapakah Harga Youth Skincare Shaklee 2018?

Harga YOUTH Skincare Shaklee ada 2 kategori:
  1. Harga SET Youth Skincare Shaklee
  2. Harga bagi setiap satu Produk YOUTH Skincare Shaklee (Loose Item)

Semua harga yang Qiya senaraikan dekat sini adalah Retail Price 2018 (Harga Runcit). Untuk dapatkan harga Ahli anda boleh Whatsapp Qiya di talian 012-2668424 atau klik je dekat SINI nanti akan terus ke Whatsapp Qiya.

Harga SET Youth Skincare Shaklee

Youth Skincare SHAKLEE ada 3 SET:
  1. Shaklee Youth Starter Set - RM860.00
  2. Shaklee Youth Intensive Treatment and Repair Set - RM1,685.00
  3. Shaklee Youth Renew and Maintain Set - RM1,272.50

Harga bagi setiap satu Produk YOUTH Skincare Shaklee (Loose Item)

Satu SET Youth Skincare Shaklee ada 7 Item kesemuanya dan harga runcit bagi setiap satu item adalah seperti di bawah:
  1. Youth Luminous Gel Oil Cleanser (125ml) - RM203.75
  2. Youth Perfecting Skin Toner (177ml) - RM210.00
  3. Youth Activating Serum (30ml) - RM422.50
  4. Youth Age Defense moisturizer SPF-50 (50ml) - RM216.25
  5. Youth Advanced Renewal Night Cream - Light/Rich (50ml) - RM260.00
  6. Youth Radiance C + E - RM422.50
  7. Youth Restoring Eye Treatment - RM243.75

5 comments:

  1. Amboi testimoni tu bukan main menjadi hehehe kalau kulit kita guna jadi tak mcm tu hehehehe orang perempuan untung banyak produk sekarang ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Youth ni sesuai untuk semua jenis kulit tau tanpa mengira jantina. Bukan perempuan je, lelaki pun kena concern pasal penampilan lagi-lagi kulit muka. Baru la confident nak selfie kan... Nanti Qiya update testimoni lelaki plak...

      Delete
  2. MENARIKNYA PRODUK SHAKLEE YANG NI...

    ReplyDelete
  3. selalu dengar pasai produk ni, tapi kalau nak try kena menabung la haha
    btw follow sini

    ReplyDelete
  4. bagus lah produk ni, susah nak cari skincare yang organik, tapi boleh bagi kesan yang cepat.

    ReplyDelete