Monday, 21 October 2019

Percubaan Menanam Sayur Kangkung

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Da 5 tahun qiya berangan nak tanam sayur  tapi baru-baru ni je dapat mulakan projek percubaan menanam sayur kangkung ni.


baja AB, Tanam sayur kangkung hidroponik, sayur organik, kangkung organik




Tanam sayur kangkung hidroponik,






baja AB, Tanam sayur kangkung hidroponik, sayur organik, kangkung organik


baja AB, Tanam sayur kangkung hidroponik, sayur organik, kangkung organik


Ni hasil qiya menanam sayur kangkung hampir 1 bulan. Start tanam pada 27/9/19, dan ni gambar terbaru pada 21/10/19. 


baja AB, Tanam sayur kangkung hidroponik, sayur organik, kangkung organik


Kesimpulannya, qiya rasa sayur kangkung yang qiya tanam ni tak berapa menjadi sebab pertumbuhan dia macam terbantut je dan daun dia nampak kuning sikit. Biasanya dalam masa 30 hari da boleh tuai sayur kangkung tapi kangkung qiya ni nampaknya macam belum boleh makan lagi.


baja AB, Tanam sayur kangkung hidroponik, sayur organik, kangkung organik


So hari ni (21/10/19) qiya cuba tanam sayur kangkung dengan kaedah lain plak. Qiya rendam biji benih dalam penapis yang ada air sikit. Nanti kita tengok progress macam mana.




Kangkung yg qiya tanam guna teknik rendam biji tu dia hidup tapi tak boleh tegak mungkin sebab akar dia tak ada support agaknya. 

Then, qiya pun tambah tanah sikit dan tabur lagi benih lain, elok dia naik ni, akar pun da panjang.




Ni la hasil kangkung yg qiya tanam sendiri. Boleh la harvest sikit hihi..




Dapat la makan sayur organik yg bebas  dari racun serangga perosak.


Kalau nak order suplimen dan vitamin semulajadi Shaklee sila whatsapp Qiya ditalian 012-2668424.






Ingin jana pendapatan 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi Qiya sekarang! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan. Dan anda akan dijemput ke group eksklusif di Facebook.
Next
This is the most recent post.
Older Post

2 comments:

  1. all the best. memang syok kalau tanam pokok sayur ni. cuma macam saya, asal tanam tak menjadi. hahaha

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete